POSLE 12 GODINA: Šešelj danas u Srbiji, radikali prave doček
Foto: Beta Nenad Petrovic

Šef radikala vraća se iz Haga u 13 sati

POSLE 12 GODINA: Šešelj danas u Srbiji, radikali prave doček

Politika -
Po sletanju na aerodrom lider SRS ide pravo u centralu stranke, gde ga uz piće, hranu i muziku čekaju stranački saborci i članovi porodice

BEOGRAD - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, posle 12 godina provedenih u pritvoru u Hagu, danas dolazi u Srbiju.

Po sletanju na aerodrom „Nikola Tesla“ Šešelj, prema najavama radikala, ne ide pravo kući, već u zgradu Magistrata, sedište SRS u Zemunu, gde mu stranački saborci spremaju doček uz iće i piće.Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović kaže da će članovi Šešeljeve porodice, ali i rukovodstvo stranke od podneva biti na aerodromu u želji da primereno dočekaju šefa.- Bićemo tu Zoran Krasić, ja i drugi radikali. Nismo ništa organizovali, ali verujemo da će se i građani spontano okupiti. Šešelj je slobodan čovek i sam izlazi na glavni izlaz aerodroma. Pošto ne dolazi noću, već usred dana, prvo će nakratko otići u stranku, pa onda kući - priča Šarović.Lickanje pred dočekRadikali, kako Kurir saznaje, juče su u Magistratu užurbano sve lickali i spremali doček za šefa.- Naravno da smo, po dobrom srpskom običaju, spremili i piće i hranu, da adekvatno dočekamo svog lidera. Nije isključeno da će biti i muzike i pucnjave, videćemo, zavisi od raspoloženja šefa - dodaje izvor Kurira iz SRS.Obraćanje na TrguPotpredsednik SRS Zoran Krasić kazao je da će se Šešelj obratiti okupljenima na mitingu koji je zakazan za subotu 15. novembra, u 12 sati, na beogradskom Trgu republike.- Još ne znam o čemu će Šešelj sve govoriti - dodao je on.Povodom Šešeljevog povratka u zemlju, potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović kaže da su u Srpskoj naprednoj stranci odgovorni ljudi i da povratka u prošlost nema:- Povratak Šešelja vidim kao humanitarno pitanje i naša vlada je postupila ispravno jer je svom državljaninu dala neophodne garancije. Mi smo tu da vodimo Srbiju napred, za šta su nam poverenje dali građani, a povratka u prošlost nema.

Uvežbani... Radikali ispred centrale stranke
Uvežbani... Radikali ispred centrale stranke

Realan politički uticaj Šešelja REJTING SRS MAKSIMALNO DO PET ODSTODirektor agencije „Faktor plus“ Vladimir Pejić smatra da Šešelj ne može previše da animira građane i SRS dramatično poveća rejting.- SRS je sad na oko dva do tri odsto, a Šešeljevim povratkom mogao bi da skoči do 4,5 ili pet odsto. To je 50 odsto više nego što imaju sada. Biće interesantno, ali prva relevantnija ocena moći će da se da posle šest meseci jer je moguće da im tada opet opadne rejting, što zavisi od toga da li će da se istroši Šešeljev povratak, kakvog psihofizičkog stanja će on biti, kako će se ponašati i koju političku strategiju će primeniti - kaže Pejić i dodaje da treba imati u vidu da se biračko telo promenilo u odnosu na 2003, kad je on otišao u Hag.

Potvrda... Šarović objavio kad Šešelj dolazi
Potvrda... Šarović objavio kad Šešelj dolazi

ČinjeniceSATNICA ŠEŠELJEVOG POVRATKA- 7.00 Šešelj izlazi iz Sheveningena i voze ga do aerodroma- 10.40 avion poleće iz Amsterdama- 12.55 avion sleće u Beograd- 13.15 Šešelj izlazi na glavni izlaz aerodroma „Nikola Tesla“. Sačekaće ga rukovodstvo SRS i porodica, a potom odlazi- 14.00 prvo dolazi u Magistrat, sedište SRS u Zemunu- 15.00 odlazi kući

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track