Šapić blokirao Demokratsku stranku za 9 miliona dinara!
Foto: Zorana Jevtić

Pustio menicu

Šapić blokirao Demokratsku stranku za 9 miliona dinara!

Politika -
Jedan broj demokrata založio je svoje stanove i poslovne prostore kao garanciju za vraćanje kredita koji je uzet od Razvojne banke Vojvodine za troškove kampanje iz 2012. Tada je svoj lokal u Novom Beogradu založio i Šapić

BEOGRAD - Aleksandar Šapić, koji je nekoliko dana pre nego što je zvanično obavestio demokrate da ih napušta i zatražio da ga izbrišu iz evidencije, pustio je menicu, čime je povećan dug Demokratske stranke.

On je pustio menicu zbog koje se dug DS povećao za dodatnih 9 miliona dinara, pa je sada ukupan iznos blokade oko 60 miliona dinara.

Šapić je za Kurir rekao da nikada, pa ni sada neće da komentariše koliko je nekretnina založio da bi stranka opstala. "Kao ni do sada, neću se baviti nikakvom propagandom", istakao je Šapić.

Kao garanciju za vraćanje kredita koji je uzet od Razvojne banke Vojvodine za troškove kampanje iz 2012, Šapić je založio svoj lokal u Novom Beogradu. On je tražio da mu stranka, koju je tada vodio Dragan Đilas, kao obezbeđenje za nekretninu izda menicu koju bi mogao da aktivira u slučaju da se pokrene prodaja nekretnine.

Račun DS-a je, prema podacima NBS-a, u blokadi već 313 dana.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track