Dve tužbe protiv Velimira Ilića

Dve tužbe protiv Velimira Ilića

Politika -
Odobrnik LDP Stojan Marković tuži lidera Nove Srbije zbog uvreda izrečenih u emisiji TV Galaksija

ČAČAK - Odbornik Liberalno demokratske partije u čačanskoj skupštini i novinar Stojan Marković podneo je dve tužbe protiv lidera Nove Srbije Velimira Ilića i odgovornog lica TV Glaksija 32 zbog optužbi koje je na njegov račun Ilić izneo na toj televiziji.

Marković je rekao da je protiv Ilića podneo tužbe Višem sudu u Čačku za pretrpljeni duševni bol, gde je zatražio nadoknadu štete od 300.000 dinara, kao i za klevetu i uvredu.

Osnivač i glavni i odgovorni urednik Ozon radija i nedeljnika Čačanske novine Stojan Marković objasnio je da je podneo tužbu protiv odgovornog lica TV Galaksija 32 Mišule Petrovića jer je odbio da dostavi snimak emisije, što je bio obavezan na osnovu Zakona o javnom informisanju.

U emisiji koja je 9. marta emitovana na TV Galaksija 32 Ilić je izneo niz uvreda na račun Markovića kao opozicionara i optužio ga da je krivac što u Čačku nema investitora. Ilić je u istoj emisiji optužio Markovića i za poslovanje Doma kulture u Čačku, gde je Marković bio direktor pre 20 godina.

"Nikada ne bih podneo tužbu protiv bilo kog medija ali sam sada bio prinuđen, jer je TV Galaksija 32 odbila da dostavi snimak emisije. Ovo nije prvi put da je Ilić, gostujući na toj TV, izneo grube optužbe na moj račun, bez mogućnosti da na njih odgovorim", rekao je Marković.

On je dodao da je voditeljka emisije po zakonu bila obavezna da upozori Ilića, a da nakon toga, ukoliko on ne prestane da iznosi uvredljive tvrdnje, prekine emisiju, što ona nije uradila. Marković od Petrovića traži naknadu štete u iznosu od 250.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track