Brega dao Tadiću pesmu
Foto: KURIR

Hit u najavi

Brega dao Tadiću pesmu

Politika -
Poznati muzičar Goran Bregović preradio čuvenu „Odu radosti“ za trubače za potrebe predsedničke kampanje DS

BEOGRAD - Srpska truba u EU.Predsednika Srbije Borisa Tadića pratiće u predstojećoj kampanji prerađena himna Evrope „Oda radosti“, ali u aranžmanu Gorana Bregovića, odsvirana na srpskim trubama, saznaje Kurir! To je, kako kaže naš izvor iz vrha DS, Bregin poklon Tadiću. Iako je, očigledno, bio široke ruke, Bregović ovo nije želeo da komentariše.- Ne dajem nikakve izjave - kratko je poručio Bregović.

Predsednik IO DS Marko Đurišić bio je tajanstven. Na pitanje da li su demokrate od Brege dobile kompoziciju, poručio je:- Dođite da čujete kako mi zvoni telefon, pa mi kažite da li vam se sviđa.

A onda je promenio ploču.- Ne znam ništa o tome, ne mogu da komentarišem.

Borislav Miljanović, direktor agencije „Reprezent komjunikejšen“, kaže za Kurir da će ta himna doneti dobro i Tadiću i Srbiji.

- Iako nisam čuo, zvuči mi zanimljivo taj spoj Srbije i Evrope. To je dobro, a može doneti koristi i DS i našoj zemlji, jer ukazuje na težnju ka EU, ali uz očuvanje srpskog identiteta. To odgovara politici koju vodi Boris Tadić - objašnjava on.

(J. V - B. B.)

Kiki Lesendrić: Biće to dobro

Frontmen grupe „Piloti“ Zoran Kiki Lesandrić kaže da do sada nije radio muziku za političke kampanje, a pošto već ima 51. godinu, smatra da to ne bi trebalo ni da radi.

- Mlađa Dinkić je radio tekst za njihovu himnu, ali je pametan i zna da ne treba da zove. Nisam čuo muziku koju je Brega uradio, ali on zna kako treba da radi. On je ozbiljan biznismen i šta god da radi, biće dobro - navodi Lesandrić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track