Čeda: Predsedničkim izborima najjeftinije do vlasti

Čeda: Predsedničkim izborima najjeftinije do vlasti

Politika -
Nije tačno da su predsednički izbori raspisani, jer je tako jeftinije, već zato što se "na takav način najjeftinije dolazi do vlasti", kaže lider LDP

KRUŠEVAC - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) i lider koalicije Preokret Čedomir Jovanović izjavio je danas u Kruševcu da nije tačno da su predsednički izbori raspisani, jer je tako jeftinije, već zato što se "na takav način najjeftinije dolazi do vlasti". Jovanović je podsetio da će učestvovati na predsedničkim izborima jer, kako je naveo, ima obavezu prema građanima.

"U predsedničke izbore idem ne zato što sebe vidim kao predsednika Srbije, već pre svega, sebe vidim kao političara koji je obavezan prema vama, i prema ideji koja se razvija uprkos svim preprekama na koje nailazi godinama ovde u Srbiji", rekao je Jovanović na skupu u Kruševcu. Jovanović je kazao da je vreme potvrdilo ono sve što je godinama govorio i upitao da li postoji još neki političar koji danas može da izađe pred Srbiju i da kaže ono što je govorio u kampanji pre četiri godine.

"Ako nas je neko vodio na pogrešan način hajde da mu kažemo, hvala na ovome što si do sada uradio, ali ovako više ne može", rekao je Jovanović. Kako je naveo, Srbija je danas "nesrećna", jer je prinuđena da plaća cenu za neodgovornu i pogresnu politiku. "Mi sa tom politikom moramo da raščistimo, to je naša dužnost", dodao je. Predsednik Bogate Srbije Zaharije Trnavčević rekao je na predizbornom skupu u Kruševcu da će Srbija oživeti ukoliko se naredna Vlada založi da pokrene poljoprivredu. "To pitanje se tiče svih građana, jer svi moraju da jedu, a u Srbiji se za hranu troši 60 odsto kućog budzeta, dok je u Evropskoj uniji taj procenat od 20 do 30 odsto", kazao je Trnavčević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja