Milićević: Dačić i Perčević nisu u poslovnoj vezi
Foto: Tanjug

SPS

Milićević: Dačić i Perčević nisu u poslovnoj vezi

Politika -
Zalažemo se da se otkrije puna istina i u svim drugim predmetima, jer niko ne može da se sakrije iza partijske knjižice, rekao je Milićević

BEOGRAD- Između lidera Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića i vlasnika Interkomerca Gorana Perčevića ne postoji nikakva poslovna veza, rekao je danas poslanik SPS-a Đorđe Milićević. "Jedva čekamo da Perčević kaže šta ima i da se skine fama sa SPS kao nekakve kriminalne organizacije, jer istina je jedini interes SPS i lidera Dačića. Potpuno smo relaksirani i ne plašimo se ničega", rekao je Milićević novinarima u Skupštini Srbije.

On je naglasio da je SPS deo vladajuće koalicije koja je formirana na jasnoj politici čiji je jedan od ključnih stubova neselektivna borba protiv kriminala i korupcije. "Zalažemo se da se otkrije puna istina i u svim drugim predmetima, jer niko ne može da se sakrije iza partijske knjižice", rekao je Milićević. Dodao je da se SPS finansira isključivo u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti i da ukoliko postoji neka sumnja, da to mogu da provere nadležni organi i institucije.

Goran Perčević, koji je bio u funkcioner SPS-a do 2000. godine, uhapšen je u subotu, 22. novembra zbog sumnje da je učestvovao u višemilionskim malverzacijama u Univerzal banci. Osumnjičen da je s rukovodstvom Univerzal banke dogovorio 34 kredita koja nisu mogla biti vraćena, što je izazvalo i pad kapitala banke i trenutno se nalazi u pritvoru zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track