Agim Čeku preti formiranjem Vojske Kosova
Foto: Reuters

Uskoro odluka

Agim Čeku preti formiranjem Vojske Kosova

Politika -
Ja verujem da će jedna od prvih odluka nove Skupštine biti ozvaničavanja Oružanih snaga Kosova. Snažno verujem u ostvarivanje ovog projekta, jer je to nacionalni projekat, rekao je Čeku

PRIŠTINA - Ministar za Bezbednosne snage Kosova, Agim Čeku je izjavio da će vrlo brzo te snage prerasti u Oružane snage Kosova.

U interviju za današnje izdanje dnevnika "Epoka e re", Čeku je najavio da će ta odluka biti doneta na jednoj od prvih sednica Skupštine Kosova nakon njenog konstituisanja.

"Ozvaničavanje BSK kao Vojske Kosova je odlagano zbog nedostatka (funkcionisanja) Skupštine Kosova. Ja verujem da će jedna od prvih odluka nove Skupštine biti ozvaničavanja Oružanih snaga Kosova. Snažno verujem u ostvarivanje ovog projekta, jer je to nacionalni projekat od izuzetnog značaja za našu zemlju i njene građane", rekao je Čeku.

Istakao je da taj proces ima snažnu i široku podršku međunarodnih saveznika Kosova. Uz to, "sve parlamenhtarne stranke su za ovu promenu i ne očekujem neki problem ili protivljenje ovom značajnom projektu.

Očekujemo glasove i podršku svih jer je ozvaničavanje vojske u interesu Kosova, njegovih građana i političkih partija", smatra Čeku.

Danas se na Kosovu mnogobrojnim manifetacijama i defileom njenih pripadnika obeležava Dan Bezbednosnih snaga Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja