Svađa zbog beba!

Burna sednica kolegijuma Skupštine

Svađa zbog beba!

Politika -
Opozicija optužila vlast da želi da zloupotrebi odluku o ukidanju PDV na bebi opremu u predizbornoj kampanji

BEOGRAD - Ko laže, a ko podmeće?Predlog Vlade Srbije da se ukine PDV na deo bebi opreme najverovatnije će sačekati novi saziv Skupštine, jer na jučerašnjem kolegijumu, koji je organizovala Slavica Đukić Dejanović, nije pao dogovor da se te izmene usvoje aklamacijom, odnosno bez rasprave. Opozicija je prva skočila protiv tog predloga, optuživši vlast da želi da zloupotrebi tu odluku u predizbornoj kampanji, te da to nije po Poslovniku. Najžešća rasprava vodila se između predsednice Skupštine i šefa poslaničke grupe SRS Dragana Todorovića.

Đukić Dejanović: Poslovnički, to nije u redu, ali suštinski jeste. Uostalom, to nam neće biti prvi put.

Todorović: Neverovatno! Zastrašujuće je što kažete da to nije po Poslovniku, ali nije prvi put da se to radi. Znači, mi ćemo malo da kraduckamo. Izvinite, građani, nije to često, to je samo u ovom trenutku zato što nam je potrebno.

Očekujem da ćete sada, umesto u štale, krenuti u porodilišta i ponovo prevariti građane. Ali, nadam se da se još neke poslaničke grupe neće s vama složiti i da će ova vaša prevara ostati kratkih rukava. Jer, u laži su kratke noge.

Đukić Dejanović: Vi to najbolje znate!Todorović: Kako, Slavice, ja to najbolje znam?! Dajte jedan primer.Đukić Dejanović: Družite se sa onima koji lažu.Todorović: Ne, sa onima koji lažu prekinuo sam da se družim 2008. godine.

(J. V.)

Đukić Dejanović: Dragane, vi to najbolje znate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track