SOCIJALISTI NAJURILI SLAVICU: Đukićka i Obradović izašli, odbornici skandirali "Ivice, Ivice"!

Potpuni debakl Dejanovićkine ekipe

SOCIJALISTI NAJURILI SLAVICU: Đukićka i Obradović izašli, odbornici skandirali "Ivice, Ivice"!

Politika -
Slavica Đukić-Dejanović i zamenik predsednika SPS Žarko Obradović, kada su videli da je njihova opcija doživela debakl, pokušali su da prekinu skupštinu, što im nije pošlo za rukom. Dvojac iz vrha SPS-a je zatim napustio skup

BEOGRAD - Potpuni haos, rasulo i debakl ekipe Slavice Đukić Dejanović obeležili su izbornu konferenciju kragujevačkog odbora Socijalističke partije Srbije. Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić-Dejanović napustila je konferenciju nezadovljna jer njen kandidat Zoran Prokić nije izabran, a okupljeni su skandirali "Ivice, Ivice" u znak podrške predsedniku SPS-a Ivici Dačiću.

Slavica Đukić-Dejanović i zamenik predsednika SPS Žarko Obradović, kada su videli da je njihova opcija doživela debakl, pokušali su da prekinu skupštinu, što im nije pošlo za rukom. Dvojac iz vrha SPS-a je zatim napustio skup.

Potpredsednica SPS-a, međutim, u izjavi za Kurir tvrdi da se nije dogodilo ništa neobično i da je skup na kojem su izražena različita mišljenja dokaz da u stranci "vlada demokratski duh", te da ona nije napustila konferenciju, nego je predložila da predsednik kragujevačkih socijalista bude izabran posle kongresa SPS-a, zakazanog za 14. decembar.

- Nisam nezadovoljna, videla sam ogromnu energiju za ipunjenje ciljeva partije. Važno je da nema mimoilaženja oko liderstva Ivice Dačića, a to će biti na čelu neke gradske organizacije možemo i posle da odlučimo - rekla je Slavica Đukić-Dejanović. Ona je navela da se posle početka stranačkog skupa postalo jasno da "atmosfera takva da nije sazreo stav" za izbor čelnika kragujevačkog SPS-a, te je predložila da se ta aktivnost odloži za sledeću godinu, a da se partija prvo pripremi za kongres.

- Uopšte nismo razgovarali ni o kakvom kandidatu. Većina je prihvatila moj stav, a možda je bilo i onih koji su hteli da se konferencija nastavi - rekla je Slavica Đukić-Dejanović. Dodala je da je kandidat za prvog čoveka kragujevačkih socijalista bio dosadašnji predsednik Zoran Prokić, a da Obren Ćetković nije ni bio kandidat.

- Ali, nismo ni stigli do tačke izbora predsednika. Kada se videlo da jedni imaju jedne, a drugi druge predloge, predložila sam da odložimo izbor - rekla je ona.

Međutim, predsednik mladih socijalista Kragujevca Danijel Simić, rekao je Kuriru da je Ćetković izabran sa 112 glasova za, dok je 82 delegata glasalo protiv njega.

- Izabran je kandidat omladine Ćetković i Kragujevac će ubuduće imati predsednika socijalista koji je uspešni privrednik, odličan organizator političkih aktivnosti i dokazani prvi među jednakima. Pobedila je politika našeg predsednika Ivice Dačića. Jeste, bilo je skandiranja "Ivice, Ivice", jer smo mi uz Dačića i iskazujemo mu podršku - rekao je Simić.Zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović nije se javljao na poznati telefon.

(S.O.D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja