PANIKA U SPS: Obradović vikao na Antića i Nikodijevića, ni za živu glavu neće iz fotelje!
Foto: Zorana Jevtić

Bivši ministar prosvete izgubio živce

PANIKA U SPS: Obradović vikao na Antića i Nikodijevića, ni za živu glavu neće iz fotelje!

Politika -
Kad je saznao da ima slabu podršku beogradskih odbora u trci za potpredsednika SPS, Obradović okrivio mlađe partijske kolege da nisu lobirali za njega

BEOGRAD - Među socijalistima raste netrpeljivost kako im se bliži decembarski kongres, na kojem se očekuju radikalne promene u vrhu stranke, a kako Kurir saznaje, najnervozniji od svih je Žarko Obradović. Razlog za njegovu zabrinutost jeste činjenica da ne samo što mu izmiče fotelja zamenika predsednika SPS već je pod znakom pitanja i njegova pozicija potpredsednika.Obradović je, kako tvrde njegovi drugovi, u panici jer ima slabu podršku opštinskih odbora, koji uz predsednika SPS predlažu kandidate za potpredsednika.Loše se kotira- Žarko je izgubio kompas, najnervozniji je od svih jer, prema do sada pristiglim predlozima opštinskih odbora, on veoma slabo stoji. Zato i raspušta opštinske odbore po Srbiji i uvodi privremene mere, to jest na čelo odbora postavlja sebi odane ljude kako bi podržali njegovu kandidaturu - priča izvor Kurira iz vrha SPS i dodaje da je došlo do promena u odborima u Vladičinom Hanu, Prokuplju, Leskovcu...Isto je, prema njegovim rečima, pokušano i na prekjučerašnjoj izbornoj konferenciji kragujevačkog odbora, koju su obeležili potpuni haos i rasulo. Kako je Kurir juče objavio, Obradović i Slavica Đukić Dejanović pokušali su da prekinu skupštinu nezadovoljni time što njihov kandidat Zoran Prokić nije izabran. To im nije pošlo za rukom, pa su napustili skup, dok su okupljeni skandirali „Ivice, Ivice“ u znak podrške lideru Dačiću.

Nadrljali ni krivi ni dužni... Antić i Nikodijević
Nadrljali ni krivi ni dužni... Antić i Nikodijević

Tandem sa Slavicom- Njih dvoje su tandem jer i Slavica nije sigurna da će zadržati potpredsedničku poziciju. Ona je smirenija od Žarka, koji napravio scenu kad su pristigli predlozi beogradskih odbora - priča naš sagovornik i dodaje da Obradović zasad ima podršku tek četiri odbora, Branko Ružić duplo više, a Aleksandar Antić čak 14.- Napao je Antića i Nikolu Nikodijevića (predsednika i člana beogradskog gradskog odbora SPS, prim. aut.) da nisu lobirali za njega, na šta su mu oni odgovorili: „Ne bi dobio ni toliko da nismo lobirali“ - prepričava izvor Kurira.Antić je kratko poručio da zbog obaveza u Vladi nije ni stigao da se posveti predstojećem kongresu, dok Nikodijević i Obradović nisu odgovarali na pozive Kurira.

Tajni plan lidera SPSDAČIĆ PUŠTA POTPREDSEDNIKE DA SE KRČKAJU!Iako se očekuje da će 14. decembra biti izabrani i potpredsednici, kao i Dačićev zamenik, nije isključeno da šef socijalista izmeni plan.Dačić bi mogao da odluči da se tada glasa samo za predsednika i izabere GO, dok bi izbor za potpredsednike mogao da odloži do januara. Time bi sve koji jure funkcije pustio da se krčkaju još mesec dana - kaže naš izvor iz SPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track