Ljajić: Nastavlja se cirkus oko Šešelja!
Foto: Zorana Jevtić

Zahtev tužilaštva

Ljajić: Nastavlja se cirkus oko Šešelja!

Politika -
Tužilaštvo, koje nije imalo nikakvih primedaba, sada ih postavlja i traži da se on (Šešelj) vrati i pokušava da loptu prebaci u naše dvorište. Mi u toj raspravi Tužilaštva i Tribunala nećemo da učestvujemo ni na koji način, rekao je Ljajić

BEOGRAD - Ovaj cirkus se nastavlja, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić, povodom današnjeg zahteva tužilaštva Tribunala da sudsko veće ukine odluku o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja.

"Tužilaštvo, koje nije imalo nikakvih primedaba, sada ih postavlja i traži da se on (Šešelj) vrati i pokušava da loptu prebaci u naše dvorište. Mi u toj raspravi Tužilaštva i Tribunala nećemo da učestvujemo ni na koji način", rekao je Ljajić za RTS.

On je naglasio da se "sve događa mimo nas, a slučaj bez presedana se nastavlja".

Ne postoji vremenski rok u kojem bi sudsko veće trebalo da odlučuje o zahtevu Tužilaštva.

"Kada odluka bude doneta videćemo šta ćemo. Do tada ne želimo da se bavimo time", poručio je Ljajić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar.

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas ukidanje odluke sudskog veća o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja, uz obrazloženje da njegovo ponašanje po povratku u Srbiju potkopava osnove za puštanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track