STEFANOVIĆ U RIMU: Srbija ravnopravan partner evropskim zemljama
Foto: Zorana Jevtić

Konferencija Borba protiv organizovanog kriminala

STEFANOVIĆ U RIMU: Srbija ravnopravan partner evropskim zemljama

Politika -
Učešće na konferenciji je važno i korisno za naše građane, jer sredstvima iz ovog IPA projekta možemo da finansiramo određene treninge i da pojačamo bezbednost naših granica, istakao je ministar policije

RIM - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Rimu da će Srbija zahvaljujući sredstvima iz IPA projekta moći bolje da se poveže sa zemljama regiona i drugim državama Evropske unije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Kako je saopštio MUP, Stefanović je u Rimu učestvovao na konferenciji "Borba protiv organizovanog kriminala - međunarodna saradnja u krivičnom pravosuđu", kojoj su prisustovali predstavnici sedam ministarstava unutrašnjih poslova zapadnog Balkana, kao i Italije i Francuske.

"Učešće na konferenciji je važno i korisno za naše građane, jer sredstvima iz ovog IPA projekta možemo da finansiramo određene treninge i da pojačamo bezbednost naših granica", istakao je Stefanović. Ministar je rekao da kriminal danas ne poznaje granice, kao i da se trgovina narkoticima odvija kroz čitav Balkan.

"Iako je to veliki problem za Srbiju, koja ulaže maksimalne napore da svojim građanima pokaže da se intenzivno bori protiv trgovine narkoticima, naša država će pokazati da je ravnopravan partner evropskim zemljama", rekao je Stefanović.On je dodao da će povezivanje evropskih država u borbi protiv te vrste kriminala pomoći i Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track