Bojić: Šešelj mora na operaciju, čeka se odluka konzilijuma
Foto: Fonet

Ima temperaturu i kašlje

Bojić: Šešelj mora na operaciju, čeka se odluka konzilijuma

Politika -
Ozbiljno je bolestan, a priče da je zdrav i da mu nije ništa jesu gluposti i neću ga ih komentarišem, ma od koga da dolaze, kaže dr Milovan Bojić dodajući da ima dve metastaze i četiri polipa

BEOGRAD - Odluka o daljim koracima u lečenju Vojislava Šešelja, koji je iz Haškog tribunala otpušten zbog raka debelog creva i metastaza na jetri, očekuje se narednih dana, izjavio je dr Milovan Bojić.

"Šešelj je ozbiljno bolestan, a priče da je zdrav i da mu nije ništa jesu gluposti i neću ga ih komentarišem, ma od koga da dolaze", rekao je Bojić, koji koordinira rad petočalnog tima lekara koji je posetio Šešelja u Hagu.On je dodao da su urađene kompletne laboratorijske analize, kompletna snimanja, kolonskopije i snimanja skenerom, kao i da se čekaju još neki rezultati sa biopsije.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"Konzilijum lekara će odrediti da li će se odmah raditi operacija na jetri, sa hemoterapijom, ili će se ove dve metode lečenja kombinovati", rekao je Bojić. On je dodao da Šešelj ima problema sa plućima, da kašnje i da za to prima određenu terapiju, kao i da je bilo problema sa pejsmejkerom. "Od kada je došao nije se dogodilo nijedan dan da ima normalnu temperaturu, već svaki dan ima između 37,5 do 38 stepeni Celzijusa", kaže Bojić.

"Ništa nema tajnovitog u pogledu lečenja Šešelja. Utrostručene su vrednosti tumor markera. Ima dve metastaze na jetri i nađena su nova četiri polipa na debelom crevu, od kojih je jedan karcinom", kaže Bojić. Prema njegovim rečima, da je bio u Hagu, lider radikala imao bi novi karcinom debelog creva koji bi metastazirao.

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track