RADIKALI SAKUPLJAJU POTPISE: Šešelj traži razrešenje predsednika Tomislava Nikolića
Foto: Tanjug

Navodno povredio Ustav

RADIKALI SAKUPLJAJU POTPISE: Šešelj traži razrešenje predsednika Tomislava Nikolića

Politika -
Mi ćemo pokušati da skupimo 30.000 potpisa građana i da peticiju uputimo u Narodnu skupštinu, a biće nam potrebna i podrška poslanika, saopštio lider radikala

BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj najavio je danas da njegova stranka priprema prikupljanje potpisa za razrešenje dužnosti predsednika Srbije Tomislava Nikolića jer je navodno prekršio Ustav.

"Mi ćemo pokušati da skupimo 30.000 potpisa građana i da peticiju uputimo u Narodnu skupštinu, a biće nam potrebna i podrška poslanika, makar da ih animiramo dovoljno da se povede rasprava o tome", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Predsednik SRS je kazao da će razrešenje tražiti jer je predsednik Srbije navodno povredio Ustav Srbije u najmanje tri slučaja - od kojih je jedan nelegalno sticanje fakultetske diplome."To je kriminalni akt, to je korupcija, a svaki takav akt je kršenje Ustava", rekao je Šešelj. Prema njegovim rečima, druga dva argumenta za razrešenje predsednika Republike odnose se na Fondaciju njegove supruge Dragice, odnosno da ona nema pravo da kancelariju u okviru Predsedništva koristi za privatnu fondaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track