Vučić u Njujorku: Pitaću Putina zašto nas nije obavestio o Južnom toku!
Foto: Nemanja Pančić

Predsednik Vlade Srbije

Vučić u Njujorku: Pitaću Putina zašto nas nije obavestio o Južnom toku!

Politika -
Predsednik Vlade Srbije rekao je da će Srbija svakako naći rešenje ali da bi mnogo lakše bilo da je ostalo da se gradi Južni tok. Ako budemo uspeli da ovako izdržimo godinu dana možemo i pre da dođemo do rezultata i popravimo život običnim građanima, rekao je Vučić

NJUJORK - Sa generalnim sekretarom UN zahvalio sam na pomoći koju su UN pružile Srbiji tokom majskih poplava. Takođe sa Ban ki Munom sam razgovarao o nastavku dijaloga u vezi sa Kosovom i Metohijom, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Nadam se da ću moći da govorim na srpskom jezikom, jer postoje neki tehnički problemi pa možda to neće biti moguće. Ono što je bitno je da je Srbija danas simbol i garant mira i stabilnosti u regionu", rekao je premijer.

On je napomenuo da će na sednici SB UN govoriti o samom izveštaju koji se tiče Kosova i Metohije.

"Govoriću o tome sa čim se slažem a sa čim ne. Potpuno sam siguran da nas dijalog vodi ka rešenju a ne ka destabilizaciji regiona", rekao je Vučić.

"Polako, ali sigurno imamo ozbiljan oporavak svih vitalnih ekonomskih i fiskalnih parametara. To je za našu zemlju od izuzetnog zančaja. Ako budemo uspeli da ovako izdržimo godinu dana možemo i pre da dođemo do rezultata i popravimo život običnim građanima, kao i da vratimo plate", naglasio je Vučić.

Ljudi u Srbiji treba da znaju da smo na dobrom putu, dodao je on.

Vučić je dodao da Srbiji na uspehu zavide u regionu i da pojedine zemlje koje su navikle da je Srbija džak za udaranje, pokazuju strah i zavist i ne znaju kojim oružjem da zaustave našu zemlju.

Premijer je čestitao radnicima elektromreže Srbije na predanom radu kao i građanima Majdanpeka na, kako kaže, trpeljivosti. Vučić je rekao da postoje slične situacije i u SAD, gde po 20 dana neki regioni nemaju struju, a niko ne rizikuje svoj život da je uspostavi, kao što su radnici EPS činili.

"Znam da se vraćam u probleme koji su trenutno u Srbiji. Ja i ne očekujem crven tepih", rekao je Vučić.

Govoreći o Južnom toku i odluci Rusije da obustavi izgradnju tog gasovoda Vučić kaže da su tom odlukom najviše pogođene Srbija i Mađarska.

"Naćićemo rešenje. Naravno da bi bilo bolje da je ostalo da se gradi Južni tok. Ali mi ćemo svakako naći rešenje. Sad nam sole pamet oni političari koji su te ugovore potpisivali. A mi smo te ugovore prepravljali kako bi bili bolji", rekao je Vučić.

On je rekao da će pitati ruskog predsednika Vladimira Putina zbog čega je Srbija putem agencijskih vesti saznala o Južnom toku.

"Mi smo bili lojalan partner i ne razumem zašto nas nisu obavestili o prekidu izgradnje Južnog toka nego smo saznali iz agencijskih vesti", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track