RAZGOVARALI NIKOLIĆ I PUTIN: Carinske pogodnosti za Srbiju i izvoz automobila!
Foto: Beta/AP

Prijateljski

RAZGOVARALI NIKOLIĆ I PUTIN: Carinske pogodnosti za Srbiju i izvoz automobila!

Politika -
"Raduje me što je robna razmena značajno uvećana u proteklom periodu", naglasio je Putin i izrazio spremnost da prihvati incijativu predsednika Srbije da se proširi lista proizvoda koji se izvoze bez carine u Rusku Federaciju. "Što se tiče automobilske industrije, načelna saglasnost postoji i ta odluka će uskoro biti doneta", istakao je predsednik Ruske Federacije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji ga je detaljno izvestio oko gasovoda Južni tok i oko gasovoda koji će ići preko Turske.

U razgovoru, vođenom na inicijativu ruskog predsedsednika, koji je protekao je u veoma srdačnoj i prijateljskoj atmosferi i trajao više od 40 minuta, predsednik Nikolić je objasnio sagovorniku kako bi se obustavljanje Južnog toka odrazilo na energetsku stabilnost Srbije i izrazio nadu da ta odluka ipak nije konačna, saopstila je Pres služba predsednika Republike.

"Reperkusije takve odluke bile bi dalekosežne i negativno bi se odrazile na čitavu našu ekonomiju", podvukao je predsednik Srbije.

Nikolić je izvestio predsednika Ruske Federacije koje količine gasa su potrebne Srbiji i da bi bilo dobro uvesti Toling sistem.

Predsednik Nikolić izrazio je privrženost Srbije prijateljstvu sa Ruskom Federacijom i istakao da prijatelji jedni druge nikada ne kažnjavaju, a posebno ne u periodu krize, navedeno je u saopštenju.

Dva predsednika su razgovarali i o drugim temama, među kojima je i projekat "Petrohemija", a Nikolić je zamolio da se obezbedi snabdevanje gasom hemijske industrije Srbije po povoljnijim cenama.

"Veoma nam je značajna podrška oko formiranja Ruskog investicionog fonda čija bi sredstva bila namenjena poljoprivrednoj proizvodnji i farmaceutskog indrustriji orijentisanoj ka ruskom tržištu", rekao je predsednik Nikolić.

"Raduje me što je robna razmena značajno uvećana u proteklom periodu", naglasio je Putin i izrazio spremnost da prihvati incijativu predsednika Srbije da se proširi lista proizvoda koji se izvoze bez carine u Rusku Federaciju.

"Što se tiče automobilske industrije, načelna saglasnost postoji i ta odluka će uskoro biti doneta", istakao je predsednik Ruske Federacije.

Putin se zahvalio Nikoliću, izrazivši duboku privrženost svom sagovorniku kao ličnom prijatelju i predsedniku naroda koji neobično voli, navedeno je u saopstenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track