Vučić se sastao sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem
Foto: Tanjug

Susret u Vladi

Vučić se sastao sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem

Politika -
Gradonačelnici Beograda i Ljubljane razgovarali su danas o saradnji u više oblasti i najavili da će ona biti još intenzivnija

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem o ekonomskim merama koje Vlada Srbije sprovodi radi popravljanja investicione klime i sa aktuelnim projektima, kao što je "Beograd na vodi".

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, premijer je pozvao slovenačke kompanije da ulažu u srpsku privredu, a posebno u poljoprivrednu proizvodnju.

Tokom susreta, gradonačelnik Ljubljane pohvalio je primetan uspeh "Er Srbije", koja je za kratko vreme postala jedan od vodećih avioprevoznika u regionu. Janković je istakao značaj infrastrukturnih investicija u gradovima regiona i kao vodeću izdvojio "Beograd na vodi".

Dvojica zvaničnika razmatrala su i mogućnosti ekonomske i kulturne saradnje glavnih gradova Srbije i Slovenije, koji su od 2010. godine gradovi pobratimi. Janković je prethodno razgovarao sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim o jačanju saradnje uprava ta dva grada u raznim oblastima.

Po rečima Siniše Malog, narednih meseci predstoje intenzivni kontakti stručnjaka za upravljanje otpadom, uređivanje pešačkih zona i druge oblasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track