Tadić ostaje u predsedničkoj vili na Dedinju
Foto: Tanjug

Tadić ostaje u predsedničkoj vili na Dedinju

Politika -
Vlada Srbije je ranije dodelila vilu u ulici Užička 15 predsedniku Srbije i Generalnom sekretarijatu predsednika za radni prostor
BEOGRAD - Vlada Srbije donela je danas zaključak da Boris Tadić može do izbora novog predsednika da koristi predsedničku rezidenciju, kao i da on i njegova porodica u narednom periodu imaju pravo na obezbeđenje.

Generalni sekretarijat Vlade Srbije obavestio je Generalni sekretarijat predsednika Republike da je Vlada donela zaključak da objekat za stanovanje predsednika Boris Tadić može koristiti do izbora novog predsednika, rečeno je u pres službi predsednika. Takođe, zaključkom Vlade utvrđeno je da Tadić i njegova porodica imaju u narednom periodu pravo na obezbeđenje kao i do sada.

Naime, Vlada Srbije je u oktobru 2010. dodelila vilu u ulici Užička 15, na Dedinju, predsedniku Srbije i Generalnom sekretarijatu predsednika za radni prostor, objavljeno u Službenom glasniku.Vila u Užičkoj 15 bila je rezidencija Josipa Broza i kasnije Slobodana Miloševića.Tom odlukom je konstatovano da vilu u Užičkoj 15 kao radni prostor koristi predsednik Srbije i njegova služba, pošto još nije promenjena uredba kojom je utvrđeno da taj reprezentativni objekat koristi predsednik Savezne Republike Jugoslavije, rečeno je u Vladi Srbije.Tokom bombardovanja SRJ, vila je pogođena sa dva projektila 22. aprila 1999. godine, oko četiri sata ujutro. Te noći Milošević nije bio u vili, a kasnije se preselio u rezidenciju u Užičkoj 11.Vilu od bombardovanja niko nije koristio, o njoj se do sada staralo Ministarstvo unutrašnjih poslova, a nakon odluke Vlade Srbije treba da je preuzmu Generalni sekretarijat i Kabinet predsednika Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track