NEVIĐENA BRUKA U SKUPŠTINI: Živković: Predsedniče, stoko jedna!

Šef Nove stranke vređao, pa izbačen iz Skupštine

NEVIĐENA BRUKA U SKUPŠTINI: Živković: Predsedniče, stoko jedna!

Politika -
Pošto je uvredio Igora Bečića, Živković izvređao i premijera Aleksandra Vučića, pitajući ga da li je radio alko-test ili test na drogu

BEOGRAD - Skupština Srbije juče je bila cirkus pošto je poslanik Nove stranke Zoran Živković predsedavajućeg Igora Bečića iz SNS nazvao stokom, zbog čega je izbačen iz sale. Kasnije je premijeru Aleksandru Vučiću poručio da je trebalo da prođe alko-test ili test na drogu.Tokom celog dana rasprave o predlogu budžetu sevale su varnice između naprednjaka i demokrata, na čijoj listi je izabran i Zoran Živković. Odgovor je stigao od premijera, koji je poslanicima DS poručio da su najobičnije kukavice.Vučić došao da odgovori- Jaki ste i hrabri i pretite samo kad nema ko da vam odgovori. Niste imali hrabrosti dok ste bili na vlasti da sprovedete neophodne reforme, zbog čega je Srbija danas u ovako teškom stanju - rekao je Vučić.On je naveo da je čuo da su celog dana, još od početka rasprave, demokrate u parlamentu „nešto pretile“ i da je on došao da im odgovori jer ih se ne plaši.- Vi ste najobičnije kukavice i ništa više, to ste bili, to ste i ostali - poručio je Vučić obraćajući se Draganu Šutanovcu, Borislavu Stefanoviću...

U šoku... Igor Bečić posle Živkovićeve uvrede
U šoku... Igor Bečić posle Živkovićeve uvrede

Potom je zamolio predsedavajućeg Bečića, koji je podelio više opomena poslanicima DS, da pusti da dobacuju, pa čak i da opsuju jer će se tako lakše osećati i misliti „da imaju sedam umesto šest odsto podrške“.- Za razliku od vas, gospodine Stefanoviću, mislim da posedujem drugačije osobine. Sa šest odsto glasova bi me bilo sramota da držim vlast, a vi držite vlast sa tih šest odsto - rekao je Vučić misleći na vojvođanski parlament.Usledio je odgovor Borislava Stefanovića:- Vi ste danas pokazali izuzetno visok stepen nervoze, besa, primitivizma i prostakluka. Nijedan predsednik Vlade nikad nije ovako razgovarao s narodnim poslanicima. Sve vreme ste vikali na nas i pitali nas zašto vam pretimo. Govorio sam o političkom bumerangu i sigurno će vas stići, čim vama ovako aplaudiraju za tu prazninu - rekao je Stefanović i dodao da Vučić duguje izvinjenje građanima.Premijer je odgovorio da je rekao samo jednu uvredu - kukavičluk, a da on trpi uvrede demokrata godinama.Bečić tad nije dozvolio Zoranu Živkoviću da govori na replici, posle čega je Živković dobacio „stoko jedna“, a Bečić mu izrekao treću opomenu i meru udaljavanja zbog „uličarskog ponašanja“ i pozvao skupštinsko obezbeđenje da ga izbaci iz sale. Bečić je izrekao i petominutnu pauzu dok obezbeđenje nije ušlo u salu, nakon čega je Živković izašao i strasti su se smirile.Živković je potom izjavio da je udaljen mimo Poslovnika.- U nekoliko navrata sam hteo da odgovorim na optužbe, ali nisam dobio reč, nakon toga se predsednik Vlade lično meni obratio, tražio sam repliku, a predsedavajući, ovaj kondukter, ne znam odakle je, rekao je da se ja kafanski ponašam - rekao je Živković.

Vučić: Vi ste najobičnije kukavice i ništa više, to ste bili, to ste i ostali
Vučić: Vi ste najobičnije kukavice i ništa više, to ste bili, to ste i ostali

Poslanici mu i ričuOn je dodao da se Vučić pojavio sat vremena ranije u parlamentu.- Ne znam odakle je došao. Bilo bi veoma interesantno da je pre toga prošao neki test provere na alkohol ili na neke droge. U svakom slučaju, otkad je ušao u parlament, na najgori način i najgorim jezikom govorio je o opoziciji, pričao o svojim takozvanim uspesima i svašta govorio - rekao je Živković.Poslanik SNS Zoran Babić rekao je da je Živković na Administrativnom odboru poslanicima vladajuće većine rekao da riču, pa je otišao i korak dalje.

Predsednik Vlade o državnoj kasi u 2015.SAMO BOLJITAKNeće više biti ni smanjenja plata ni penzija, već građani mogu da očekuju samo boljitak - rekao je juče premijer Vučić u toku rasprave o rebalansu budžeta za 2014. i predlogu budžeta za 2015.On je dodao da nisu krenuli sa teškim merama, za šest meseci ne bi bilo plata, penzija i ne bi bilo Srbije.- Nikad se neću kockati sa sudbinom Srbije i njenih građana, zemlja samo uz Vladine mere, ko god da je vodi, može i mora izaći iz krize - rekao je on.

Borko StefanovićBUDŽET VAM JE KAO PLAVUŠAŠef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović izjavio da se rebalans budžeta u poslednjem trenutku donosi kako bi se prikrile greške koje Vlada čini, a ne kako bi se uštedelo na vremenu.- Predstavili su budžet kao zgodnog muškarca i lepu plavušu koji nemaju nikakvih briga i gde je sve savršeno u redu - kazao je Stefanović.

Kinezi doneli 4,5 milina evraSAMIT KOŠTAO 800.000 EVRAPremijer je izjavio da je održavanje samita Kine i zemalja CEE u Beogradu Srbiju koštalo 800.000 evra, a da je od Kine dobijeno 4,5 miliona evra, samo u jednoj donaciji. On je naveo da je to najmanja moguća suma koja je mogla biti potrošena za održavanje takvog skupa.- I Srbiju smo podigli u međunarodnim okvirima. Četiri dana je kineski premijer bio u našoj zemlji. Umesto da kažete „čestitam, hoću da učestvujem u tom događaju“, vi ste pitali koliko košta - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja