Tadić: Pomoći ćemo Železari

Predsednički kandidat DS u Smederevu

Tadić: Pomoći ćemo Železari

Politika -
Predsednik DS kaže da će se isplatiti odluka države da stane iza čeličane

SMEDEREVO - Opravdana odluka!Lider DS i kandidat te stranke za predsednika države Boris Tadić najavio je za sledeću nedelju raspisivanje tendera za strateškog partnera Železare Smederevo.

- Pokazaće se da je bila opravdana i isplativa odluka da država stane iza Železare. Očekujem da će se u kratkom roku pronaći kupac i bilo bi dobro da je osposobi za proizvodnju limova koji bi se ugrađivali u karoserije automobila koji se proizvode u Srbiji - rekao je Tadić i dodao da je „Srbija proizvođačka nacija“ i da zemlja bez metalskog kompleksa nema budućnost.

- Postoje trenuci kad država mora da stane iza svojih preduzeća, ovo je takav trenutak. Od smederevske Železare zavise mnoga naša preduzeća - naglasio je Tadić.

Lider DS potom je obišao poljoprivrednu zadrugu „Zelena bašta“ u selu Saraorci, poručivši vlasnicima da bi trebalo da ohrabre i druge građane da krenu njihovim putem. Posetu Smederevu završio je šetnjom centrom grada i razgovorom s građanima, nakon čega je popio piće u bašti lokalnog kafića.

(M. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja