Babić najavljuje: Večeras usvajanje budžeta za 2015.
Foto: Tanjug

Skupština Srbije

Babić najavljuje: Večeras usvajanje budžeta za 2015.

Politika -
Budžet ima punu podršku poslaničke grupe SNS, predstavnika poslodavaca, međunarodnih finansijski institucija, Međunarodnog monetarnog fona, građana Srbije i Fiskalnog saveta, zato što oslikava realnosti i potrebe Srbije, rekao je šef poslaničke grupe SNS

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić izjavio je danas da očekuje da glasanje o budžetu bude danas u ranim večernjim satima.

"Budžet ima punu podršku poslaničke grupe SNS, predstavnika poslodavaca, međunarodnih finansijski institucija, Međunarodnog monetarnog fona, građana Srbije i Fiskalnog saveta, zato što oslikava realnosti i potrebe Srbije u narednoj godini", rekao je Babić novinarima u Skupštini Srbije. On je, govoreći o uštedama u budžetu Srbije za narednu godinu, rekao da samo troškovi za nabavku robe i usluga iznose sedam milijardi dinara manje nego u 2014. godini. Babić je rekao da je skupštinska većina u Vojvodini, bez podrške građana, u utorak usvojila drugačiji budžet, u kojem je samo za putovanja predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića izdvojeno 15,2 miliona dinara. Domaćinskim poslovanjem i planiranjem budžeta za 2015. godinu, istakao je Babić, za istu stavku putovanja predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića predviđeno je 2,7 miliona dinara. "Samo za jednu stavku Pajtić je predvideo šest puta više sredstava i to je odnos između politike koja smanjuje deficit budžeta, politike koja teškim merama ozdravljuje javne finansije hrabim političkim potezima koje sprovodi Vlada Srbije i Vučić sa jedne strane, i politke sa druge strane koja za sebe uzima šest puta više sredstava samo za putovanja", rekao je on.

Babić je dodao da, ukoliko se uporede budžeti Srbije za 2011. i 2012. godinu sa planiranim budžetom za 2015. godinu, može se videti da su postignute uštede i smanjeni troškovi za 50 do 60 odsto, i zbog toga će SNS večeras u danu za glasanje dati putnu podršku politici koja ozdravljuje javne finansija i daje perspektivu svim građanima Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track