IVANIĆ KOD NIKOLIĆA: Srbija će učiniti sve da građani BiH žive bolje
Foto: Tanjug

Susret na Andrićevom vencu

IVANIĆ KOD NIKOLIĆA: Srbija će učiniti sve da građani BiH žive bolje

Politika -
Predsedavajući Predsednipštva BiH je rekao da u BiH ima puno stvari sa kojima se tri naroda ne slažu i da je potrebno puno vremena da se to promeni

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas na sastanku sa Predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem da će Srbija učiniti sve da građani BiH žive bolje i da će u isto vreme nastaviti da ostvaruje specijalne veze sa Republikom Srpskom, predviđene Dejtonskim sporazumom.

Nikolić se sastao danas sa Ivanovićem u Beogradu, a kako prenosi pres služba predsednika, razgovarali su o budućim odnosima Srbije i BiH, očuvanju Republike Srpske i Srbiji kao faktoru mira i stabilnosti u regionu. Nikolić je naglasio potrebu da i Srbija i Hrvatska nekim gestom pokažu da su ratni sukobi iza njih, da nema jednog krivca i da nema jedne žrtve.

„Veoma je važno da se osude zločini i da se izrazi saosećanje prema žrtvama i njihovim porodicama“ podvukao je Nikolić. On je naglasio potrebu da ceo region, zajedno sa EU uloži dodatni napor da BiH ne bude izolovani deo Balkana, okrenut unutrašnjim sukobima, već da iskoristi povoljnost da u toj zemlji žive pripadnici tri naroda i privuče investitore iz celog sveta.

Ivanić je rekao da u BiH ima puno stvari sa kojima se tri naroda ne slažu i da je potrebno puno vremena da se to promeni.„Nadam se da će u naredne četiri godine biti napravljen značajan korak u pravcu saradnje i kompromisa“ naglasio je Ivanić.Ivanić je naveo da će se kao srpski član Predsedništva BiH boriti za ravnopravnost srpskog naroda na prostoru cele BiH, a da nikada neće ugroziti ravnopravnost bošnjačkog i hrvatskog naroda, niti građana koji su pripadnici manjina ili onih kojima nacionalna pripadnost nije bitna, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track