MINISTAR I AMBASADOR MESDUA: Dugogodišnje prijateljstvo i saradnja Srbije i Alžira
Foto: Mup

Susret

MINISTAR I AMBASADOR MESDUA: Dugogodišnje prijateljstvo i saradnja Srbije i Alžira

Politika -
Srbija želi da reformiše svoju zemlju i unapredi njen put ka Evropskoj uniji i bude dobar i pouzdan partner u borbi protiv terorizma, koji je danas velika pretnja za ceo svet, naglasio je Stefanović

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, razgovarao je danas sa odlazećim abasadorom Alžira Andelkader Mesduom, o saradnji dve zemlje u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i krijumčarenja, koji su pretnja po stabilnost svake države.

“Srbija želi da reformiše svoju zemlju i unapredi njen put ka Evropskoj uniji i bude dobar i pouzdan partner u borbi protiv terorizma, koji je danas velika pretnja za ceo svet“, naglasio je ministar Stefanović.

Ambasador Mesdua ponudio je ministru Stefanoviću da specijalni timovi te zemlje dođu u Srbiju i našim policajcima prenesu iskustva u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, naglasivši da je Alžiru terorizam naneo veliko zlo, ali da se ta država u velikoj meri izborila sa tom pretnjom.

Ministar Stefanović i Mesdua saglasili su se da između Alžira i Srbije postoji dugogodišnje prijateljstvo i istakli da će bilateralna saradnja dveju zemalja i u narednom periodu biti nastavljena i unapređena.

„Srbija i Alžir ostaju partneri. Nadam se da ćete iz Srbije poneti lepa iskustva i da ćete i u budućem radu imati uspeha“, rekao je Stefanović zahvalivši se ambasadoru Mesduu na dosadašnjem prijateljstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track