Zorana Mihajlović: Dačić se plaši rekonstrukcije
Foto: Dado Djilas

Priča o seči ministara ponovo podelila vladu

Zorana Mihajlović: Dačić se plaši rekonstrukcije

Politika -
Pošto je lider SPS poručio da će biti smena u Nemanjinoj jer Vučić to voli, oglasila se i ministarka energetike i rekla da niko nije pričao o kadrovima

BEOGRAD - Rekonstrukcija Vlade Srbije biće tek na proleće, saznaje Kurir.

Iako se u medijima danima spekuliše da će do promena u Vučićevom kabinetu doći već za mesec dana, a i šef diplomatije Ivica Dačić juče je kazao da će rekonstrukcija biti krajem januara, odnosno početkom februara, smene u Nemanjinoj 11 uslediće znatno kasnije.

- Biće rekonstrukcije zato što to tako Vučić voli - rekao je Dačić u Jutarnjem programu na TV Pink.Efikasnija vladaOn je kazao da sigurno neće biti smenjeni ministri o kojima proteklih dana pišu mediji, a koji najavljuju da će iz Vlade otići Dušan Vujović, ministar finansija, Željko Sertić, ministar privrede, i Srđan Verbić, ministar prosvete. Osim njih, kao najslabija karika Vučićevog kabineta najčešće je otpisivan ministar za vanredne situacije Velimir Ilić.

Neobavešten... Ivica Dačić
Neobavešten... Ivica Dačić

Sa druge strane, Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade, kaže da o rekonstrukciji nije bilo reči, a da će, ako se o tome bude govorilo, to biti samo iz jednog razloga - da Vlada bude efikasnija. Komentarišući Dačićeve navode, ona je rekla da do rekonstrukcije ne dolazi zato što Vučić voli ili ne voli, već zato što se želi dobiti efikasnija i vrednija vlada.- Mislim da bi Dačić to trebalo da zna budući da je nekada bio premijer. Pretpostavljam da Dačić ne bi voleo sa ove pozicije na kojoj se sada nalazi da dođe do bilo kakve promene - rekla je Mihajlović i navela da je dobro da Vučić vidi šta mu Dačić stvarno misli.Do promena u Nemanjinoj 11 doći će tek za nekoliko meseci.Gorući problemi- Vučić sad nema vremena da razmišlja o rekonstrukciji Vlade. Do promena će doći, ali tek na proleće. Premijer prvo hoće da završi nekoliko krupnih i urgentnijih stvari - privatizaciju velikih preduzeća, pre svega da završi priču oko „Železare Smederevo“ jer je svestan da ta fabrika izdržava ceo jedan grad. Upravo zbog urgentnosti ovog slučaja i još nekoliko sličnih, premijer sad nema vremena da se bavi još i rekonstrukcijom Vlade - navodi izvor našeg lista.

Haos u SDS socijaldemokrate ljute na šefa jer hoće u vlast TADIĆ ZBOG VUČIĆA GUBI PODRŠKUMada je Boris Tadić, predsednik SDS, nedavno rekao da bi njegova stranka mogla da uđe u Vladu posle rekonstrukcije, Marko Đurišić, poslanik ove stranke, poručio je juče da oni sigurno neće učestvovati u rekonstrukciji. Kako saznaje Kurir, upravo je tema ulaska u vlast dovela do podela u SDS. Pošto je Tadić priznao da bi bio deo Vučićeve vlade, Marko Đurišić i Janko Veselinović su podigli glas.Đurišić i Veselinović su bili ljuti na Tadića jer umesto da prvo sa članstvom razgovara o eventualnom ulasku u Vladu, oni su njegovo mišljenje saznali iz novina. Uostalom, kada se cepao DS, većina njih je prešla u SDS upravo zbog priče da će biti jaka opozicija - kaže izvor našeg lista iz te stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track