Najnovije vesti

ZABRANJENA ZONA: Nema slikanja u Tominom selu, žbunovi pokošeni!
Foto: Zajedno Za Šumadiju

Postavljen i znak

ZABRANJENA ZONA: Nema slikanja u Tominom selu, žbunovi pokošeni!

Politika
19:38h
Zbog obezbeđenja predsednika, policija je iznajmila i objekat koji je uglavnom koristio lovcima

Na samom ulasku u Bajčetinu, rodno selo predsednika Tomislava Nikolića, pored table sa imenom mesta postavljen je i znak da je od tog mesta pa nadalje zabranjeno fotografisanje.

Znak kojim se zabranjuje fotografisanje postavila je opština Knić po nalogu SUP-a, i to je samo deo bezbednosnih mera u poslednje dve godine u Bajčetini u kojoj Nikolić često boravi i gde ima kuću sa imanjem i okućnicom.

Bajčetina, inače zabit, dosad je bila jedino interesantna lovcima i planinarima, jer je na obroncima Gledićkih planina. Zbog obezbeđenja predsednika, policija je iznajmila objekat koji je uglavnom koristio lovcima, da bi pripadnici MUP-a koji rade u obezbeđenju tu boravili.  Kako pričaju lovci, jasno su utvrđene zone u kojima mogu da se kreću i love divljač, a putnici namernici, najčešće planinari, koji se nađu u blizini Nikolićeve kuće, bivaju legitimisani.

Kako je ispričao drvoseča iz susednog sela, nedavno na brdu iza predsednikove kuće prepao ga je maskirani čovek.

- Vezao sam balvan i gledao kako da ga izvučem i tad sam video čoveka obučenog u crno, čije je lice bilo namazano crnom bojom. Ćutao je i gledao. Ništa nije rekao. Ja sam se brže-bolje pokupio i otišao odakle sam došao. Prepao sam se. Posle sam saznao da je to, kažu, pripadnik „Kobri“, koje čuvaju predsednika - kaže drvoseča.

Prvi koraci obezbeđenja, pre dve godine, koje je preduzela policija i naredila opštini Knić, izdati su lokalnom preduzeću za puteve da iskrči sve žbunje koje vodi od Kragujevca vijugavim putem, dužim od 15 km, pa je sad čist prostor u širini od dva metra.  Bajčetina nema prodavnicu, a poslednjih 20 godina ni školu, i u njoj živi tek desetak stanovnika. Ali, sad je dobila rasvetu, asfaltiran put...

Otkako je Nikolić predsednik, kažu Bajčetinci, put koji vodi do njega redovno se čisti pa zimi više nije zavejano. Nekada kad neko umre nisu mogli da ga sahrane ni po nedelju dana, a sada je put uvek čist i sneg se sklanja po potrebi i više puta dnevno.

(Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...