KLINCI PROPITIVALI GRADONAČELNIKA: Zašto se prezivaš Mali kad si veliki?
Foto: Dadod Jilas

Intervju, gradonačelnik Beograda

KLINCI PROPITIVALI GRADONAČELNIKA: Zašto se prezivaš Mali kad si veliki?

Politika -
Prvog čoveka Beograda mališani „rešetali“ pitanjima, a Aleksandra (11), Teodoru (10), Luku (7) i Galu (6) zanimalo je da li veruje u Deda Mraza i kada će da nabavi pingvine

BEOGRAD - Novogodišnji intervju sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim radila su deca!

Bez treme i sa odlično pripremljenim pitanjima, preko puta prvog čoveka prestonice seli su Teodora Jelisavčić (10), Gala Ugarković (6,5), Aleksandar Ðorđević (11) i Luka Burić (7,5) iz UMS škole za talente i, kao pravi novinari, želeli mnogo da saznaju. Sve ih je zanimalo - od toga šta je Mali u horoskopu, šta znači biti gradonačelnik, da li veruje u Deda Mraza, pa sve do krupnih gradskih pitanja. U nastavku prenosimo najzanimljivije delove razgovora.Luka: Zašto ste dobili prezime Mali kad ste veliki?- Dobio sam ga jer se moj tata preziva Mali, kao i njegov tata. To ide s kolena na koleno, pa se tako i moja deca sada isto prezivaju Mali. Malo je čudno prezime, ali to mi je, što mi je.Gala: Da li ste bili nestašni kad ste bili mali?- Ja ću reći da nisam, ali ako pitaš moje roditelje, oni će reći da sam bio nestašan.Luka: Da li verujete u Deda Mraza i ko vam donosi poklone?- Verujem u Deda Mraza i svake godine sam sa roditeljima uređivao jelku i čekao poklone. Isto to sada radim sa svoja dva sina i ćerkom. Samo što sada ja brinem o poklonima.

Teška pitanja za gradonačelnika... Aleksandar, Teodora, Gala i Luka (sleva nadesno)
Teška pitanja za gradonačelnika... Aleksandar, Teodora, Gala i Luka (sleva nadesno)

Teodora: Da li gledate crtaće? Koji vam je omiljeni?- Skoro svakog dana gledam crtane filmove zbog svoje dece. Gledamo i sve crtaće koji stignu u bioskope. A omiljeni su mi „Tom i Džeri“ i „Pink Panter“.Luka: Kada ćemo dobiti pingvine u Beo zoo-vrtu?- Planiramo da napravimo pingvinarijum i Grad je, uz pomoć donatora, obezbedio sredstva za to. Zanimljivo je da je najveći broj posetilaca rekao da vrtu nedostaje upravo pingvinarijum. Zato smo rešili da to mesto obogatimo pingvinima.Aleksandar: Kada će Beograd dobiti akva-park?- Može vrlo brzo jer postoji strani investitor koji je zainteresovan da napravi akva-park u Zemunu. Radimo na tome da taj deo zemlje napravimo pogodnim za izgradnju, tako da bi, ako se sve realizuje, izgradnja počela već tokom godine koja je pred nama.Gala: Kada ćete napraviti luna-park?- Luna-park ne pravi Grad. To rade drugi ljudi kojima je to posao. Oni dođu u Beograd, a mi im damo mesto za to i oni otvore luna-park.Gala: Ali on je star sto godina...- Jeste. Bio sam skoro tamo i vozio sam se autićima koji se sudaraju i video sam da neki od njih čak i ne rade.

ZadovoljanOVO MI JE NAJLEPŠI INTERVJU U ŽIVOTUGradonačelnik Mali je i te kako bio zadovoljan pripremljenošću mališana za intervju, te je istakao da mu je bilo veliko zadovoljstvo i čast da odgovara na njihova pitanja.- Ovo mi je verovatno najlepši intervju koji sam u životu dao. Ako treba, svake godine ćemo raditi po jedan intervju - naglasio je Mali.

Od suza do smehaNAJMLAĐI NOVINAR ODUŠEVIO GRADONAČELNIKAGala, najmlađa novinarka se rasplakala jer je zaboravila šta je želela da pita gradonačelnika, ali se ubrzo razljutila. U jednom trenutku je Malog, ponesena činjenicom da se bavio gimnastikom, pitala da li može da mu pokaže kako radi kolut unapred, što je i učinila. Ona je, takođe, posetu Starom dvoru, gde je vođen intervju, iskoristila i da dobro osmotri prostor, te je izmamila osmehe prisutnih upitavši prvog čoveka Beograda:- Zašto vam na zidu stoje sveće, a na njima su sijalice? Zašto nisu sveće upaljene?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track