Nikolić: Država i tajne službe da prikoče s prisluškivanjem!
Foto: KURIR

Slaba kontrola

Nikolić: Država i tajne službe da prikoče s prisluškivanjem!

Politika -
Stvar je procene šta oni misle da je u interesu države. Oni znaju moj stav da ja mislim da nije od interesa za državu ko s kim razgovara, ko se s kim sastaje, takva spletkarenja i ogovaranja, kaže predsednik Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav NIkolić rekao je da je jedan od prvih poslova u 2015. godini proveravanje sastava Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

"Biro radi, ali istina je da je Aleksandar Vučić preuzimanjem funkcije predsednika vlade preuzeo mnogo više poslova nego što je imao do tada kao potpredsednik i ministar odbrane. Mislim da sada treba proveriti sastav Biroa za koordinaciju službi bezbednosti - to je jedan od prvih poslova iduće godine koji ćemo zajednički da radimo", rekao je Nikolić u emisiji Ćirilica na TV Hepi.

Prema njegovim rečima, postoji manjkavost vezana za to ko odlučuje da li je dozvoljeno prisluškivanje, praćenje, kao i da to mora da bude rešavano isključivo u najvišem sudu.

"Predsednik republike nije postavljen da bi kontrolisao službe bezbednosti. On može da, kao što to i radim, usmerava i da s vremena na vreme razgovara o tome dokle su stigli", naveo je Nikolić. Kako smatra, postoje informacije koje nisu za predsednika države.

"Stvar je procene šta oni misle da je u interesu države. Oni znaju moj stav da ja mislim da nije od interesa za državu ko s kim razgovara, ko se s kim sastaje, takva spletkarenja i ogovaranja", dodao je Nikolić. NIkolić je rekao i da svoj posao obavlja u skladu sa zakonom i Ustavom, a "takve materijale ne čita", kao što nije pročitao ni svoj dosije.

"U Srbiji je oduvek postojala želja onih koji su na vlasti da znaju o svima sve. Ja ni takvu želju nemam, jer se na taj način drugačije odlučuje", istakao je predsednik Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track