ŠTRAJK GLAĐU DO SMRTI: Porodice otetih i ubijenih na KiM protiv posete Tačija Crnoj Gori
Foto: Beta

Protest

ŠTRAJK GLAĐU DO SMRTI: Porodice otetih i ubijenih na KiM protiv posete Tačija Crnoj Gori

Politika -
Dočekujete Tačija s najvećim državničkim počastima, time ubijate porodice crnogorskih i srpskih žrtava. Dobro znate da su Tačiju ruke krvave do lakata, poručile porodice žrtava

PODGORICA - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM najavilo je da će 15. januara organizovati protest i štrajk glađu ispred "Vile Podgorica".Povod za protest je dolazak potpredsednika kosovske vlade Hašima Tačija u Podgoricu.Porodice žrtava koje žive u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i centralnoj Srbiji organizovaće tog dana dolazak porodica žrtava u Podgoricu."Dočekujete Tačija s najvećim državničkim počastima, time ubijate porodice crnogorskih i srpskih žrtava. Dobro znate da su Tačiju ruke krvave do lakata. Tim pozivom ignorišete žrtve Crnogoraca i Srba iz Metohije, jer ste vi saučesnici u zločinima Tačija koji je preko Crne Gore transportovao naše članove porodica u Albaniju u Žutu kuću, zbog trgovine ljudskim organima", poručile su porodice žrtava crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću.

Ukoliko se ne odustane od prijema Hašima Tačija, članovi porodica štrajkovaće glađu do smrti, navodi se u saopštenju. Dolazak Hašima Tačija u Podgoricu izazvao je podele u crnogorskim udruženjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track