(VIDEO) VUČIĆ U GRAČANICI: Srbija će voditi politiku kao knez Miloš!
Foto: Print

Otkrio spomenik kralju Milutinu

(VIDEO) VUČIĆ U GRAČANICI: Srbija će voditi politiku kao knez Miloš!

Politika -
Ukazao je da ne voli da govori o nebeskoj Srbiji, ali je podsetio da je 1321. godine umro kralj Milutin i da sad, sedam vekova nakon toga, treba da vidimo šta smo uradili od onoga što je, kako je rekao, on uradio i šta treba da učinimo kako bismo obezbedili budućnost naše dece

GRAČANICA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić otkrio je danas spomenik kralju Milutinu u centru Gračanice i poručio da svako ministarstvo ima obavezu da vodi računa o svakom mestu na Kosovu i Metohiji.

Vučić je, u obraćanju okupljenim građanima rekao i da će od privatizacionih prihoda jedan deo biti odvojen za ulaganje i otvaranje infrastrukturnih i drugih projekata na Kosovu i Metohiji.

Došlo je vreme da mi budemo pametniji i mudriji i da politikom velikog Miloša ostvarujemo ciljeve, da pokažemo hrabrost, ali da čuvamo našu decu, rekao je Vučić na skupu kome su prisustvovali nekoliko ministara Vlade Srbije, kao i srpski politički predstavnici u pokrajini.

Ukazao je da ne voli da govori o "nebeskoj Srbiji", ali je podsetio da je 1321. godine umro kralj Milutin i da sad, sedam vekova nakon toga, treba da vidimo šta smo uradili od onoga što je, kako je rekao, on uradio i šta treba da učinimo kako bismo obezbedili budućnost naše dece. Vučić je ponovio da neće ostaviti niti zaboraviti nijedno selo na Kosovu i Metohiji i poručio da Vlada Srbije čini sve kako bi "naša pozicija bila čvršća i bolja".

http://www.youtube.com/watch?v=PuqDI5UeP3M

Prema njegovim rečima, tu politiku i taj napredak osećaju i građani.Vučić je rekao da je, obilazeći Kosovo i Metohiju danas, viđao Albance koji su ga dočekali sa svojim zastavama, da su neki i psovali i pretili, ali da je naša poruka da hoćemo i želimo da sve probleme rešavamo mirnim putem.

Sve probleme treba rešavati mirnim putem, ali nikada nećemo prihvatiti da neko ruši srpski ponos, poručio je Vučić. U prvoj poseti Kosovskom pomoravlju jednog viskog srpskog zvaničnika od 1999. godine. Vučić je pre Gračanice boravio u Pasjanu, gde je otvorio novi zdravstveni centar sa porodilištem, a potom je obišao i Štrpce.

http://www.youtube.com/watch?v=o_9OF6_yWGg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track