Dačić: Vučića su izdali njegovi ljudi, a ne ja

Lider SPS optužio koalicione partnere SNS

Dačić: Vučića su izdali njegovi ljudi, a ne ja

Politika -
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručio da su socijalisti mnogo korektniji partner, za razliku od nekih koji su bili na listi Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke

BEOGRAD - Lider SPS i srpski šef diplomatije Ivica Dačić posle nekoliko dana tihovanja ipak je odreagovao na optužbe većeg dela ministara iz redova SNS, koji su optužili socijaliste da ne zastupaju interese Vlade i ne brane premijera Vučića. On je prebacio lopticu u tabor koalicionih partnera SNS, optuživši ih da su oni ti koji ne rade u interesu Vlade.Tako je Dačić u svoju odbranu rekao da SNS nema korektnijeg partnera od socijalista, te da niko iz njegovih redova ne radi protiv Vlade i premijera.- Siguran sam da smo mnogo bolji partneri od nekih koji su bili na listi Aleksandra Vučića. Najlakše je napadati Dačića - kaže on, ali nije precizirao na koga konkretno misli.

Prebacio lopticu... Ivica Dačić
Prebacio lopticu... Ivica Dačić

Dele odgovornostKako saznajemo, lider SPS ipak je ciljao na manjinske koalicione partnere naprednjaka, i to pre svih na lidera NS Velimira Ilića, SPO Vuka Draškovića, te na Rasima Ljajića (SDPS) i Ištvana Pastora (SVM).- Nisam ušao u Vladu da bih vodio polemiku po medijima sa članovima Vlade. Međutim, ako neko misli da SPS radi protiv Vlade, onda i ne treba da bude u Vladi. Zajedno smo uradili dosta dobrih stvari, a i za mene i za Vučića važan je globalni cilj, a ne partijske stvari. Moj posao kao ministra spoljnih poslova Srbije je da branim politiku Vlade, a ne da radim protiv njega - rekao je Dačić.

Na tapetu lidera SPS... Rasim Ljajić, Velimir Ilić, Vuk Drašković i Ištvan Pastor
Na tapetu lidera SPS... Rasim Ljajić, Velimir Ilić, Vuk Drašković i Ištvan Pastor

I u dobru i u zluNa optužbe lidera SPS Drašković kratko kaže da ne želi ništa da komentariše i da o svemu treba pitati Dačića.Ni ministar za trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić nije se prepoznao u Dačićevoj izjavi.- Smatram da smo korektni koalicioni partneri, a to jasno pokazujemo i u Vladi i u parlamentu. Činjenica je da smo manjinski partner i u skladu s tim se i ponašamo. Mi smo partner i kad stvari idu dobro, ali i kad idu loše.Lider Nove Srbije i ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić nije odgovarao na pozive Kurira, a nedostupan je bio i lider Vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor. Član predstavništva SVM Balint Pastor za Kurir kaže da to lideru SPS može da odgovori samo šef njihove stranke.S. Mališić

Dragomir AnđelkovićNAPAD JE NAJBOLJA ODBRANAAnalitičar Dragomir Anđelković kaže da je Dačić trebalo da stane u odbranu premijera i reaguje na izjavu portparolke visoke predstavnice za spoljnu politiku Maje Kocijančić.- Ovde mi se čini kao da je napad najbolja odbrana - naglasio je Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track