Milivoje Mihajlović: Srbija za pravedno rešenje i opstanak Srba

Dosta je sukoba

Milivoje Mihajlović: Srbija za pravedno rešenje i opstanak Srba

Politika -
Poseta Vučića Kosovu je važna, jer će za 15-20 dana biti nastavljeni razgovori u Briselu, a ona je doprinela normalizaciji odnosa, kaže direktor vladine kancelarije

BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je jutros da je suštinska poruka posete premijera Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji da je dosta sukoba i da Srbija želi pravedno rešenje, koje omogućava opstanak Srba i mir na tom području i u celom regionu.

Mihajlović je rekao da je ta poseta važna, jer će za 15-20 dana biti nastavljeni razgovori u Briselu i da je ona doprinela normalizaciji odnosa. Direktor vladine Kancelarije za odnose sa medijima je ocenio da je ta poseta ohrabrila Srbe koji žive na tom području i pokazala da je Srbija u punom kapacitetu prisutna na Kosovu i Metohiji. Mihajlović je najavio da će priroriteti Srbije, koja predsedava OEBS-om, biti da unapredi tu organizaciju i da pokuša da doprinese miru i podizanju ugleda Srbije u svetu.

Direktor vladine Kancelarije za odnose s medijima je dodao da veruje da će se odnosi između Srbije i Hrvatske poboljšati u narednom periodu u kojem će predsednica Hrvatske biti Kolinda Grabar Kitarović.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja