NEMA POŠTEĐENIH: Vučić uhapsio Nikolićevog saradnika zbog šverca duvana!
Foto: Marina Lopicic

Poverenik SNS pao zbog duvana

NEMA POŠTEĐENIH: Vučić uhapsio Nikolićevog saradnika zbog šverca duvana!

Politika -
Milorad Pantić iz Pećinaca, kog je na funkciju predložio Radomir Nikolić, uhapšen nedavno zbog šverca čak 1.338 tona duvana

BEOGRAD - U borbi protiv korupcije očigledno nema nedodirljivih, pa je tako nedavno uhapšen i Milorad Pantić, poverenik Opštinskog odbora SNS u Pećincima.Pantić je, zajedno sa još 11 saradnika, uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u preradi 1.338 tona duvana, namenjenog za ilegalnu trgovinu, a kako saznaje Kurir od odlično obaveštenog izvora, na mesto poverenika SNS postavljen je na inicijativu predsednika IO te stranke Radomira Nikolića i važi za njegovog čoveka od poverenja.Iza rešetaka je završio u okviru borbe protiv kriminala i korupcije koju vodi premijer Aleksandar Vučić, i to u zajedničkoj akciji pripadnika MUP, BIA i Poreske uprave. To je rekordna zaplena duvana pronađenog u fabrici „Duvan“ u Ljuboviji, a uhapšeni su ostvarili protivpravnu korist veću od 490 miliona dinara i oštetili budžet za neverovatnih 138.531.094,28 dinara.

Milorad Pantić
Milorad Pantić

Čovek od poverenja- Pantića je prošle godine na mesto poverenika dovelo poznanstvo s Nikolićem, za čijeg čoveka važi. Nikolić je kao predsednik IO zadužen za rad stranke i kadriranje na lokalu, te je i njegov predlog bio da Pantić imenovan - navodi izvor Kurira.Milorad Pantić je inače u svom kraju poznatiji kao Luki, a nadimak je dobio po firmi „Luki komerc“ iz Pećinaca. Direktor ove firme je, prema podacima APR, njegov brat Živorad.- Indikativno je da se skoro sva tamošnja državna i opštinska preduzeća snabdevaju upravo preko firme „Luki komerc“. Inače, Živorad Pantić imao je grupu građana Luki, s kojom je u dva mandata pre izbora 2012. godine bio u koaliciji sa DS i G17 plus. Ovo nije prvi put da je Milorad Pantić osumnjičen za malverzacije, pa je još spornije to što je Nikolić baš njega postavio za poverenika - navodi naš izvor.Rani radoviPrema ranijem pisanju medija, protiv braće Pantića Osnovni sud u Šapcu pokrenuo je 2006. godine istragu zbog malverzacija u šabačkoj „Savi“. Kako je objavljivano, firma „Luki komerc“ kupila je „Savu“ za 20,7 miliona dinara iako je procenjeno da vredi čak 1,3 miliona evra. U okviru ovog šabačkog preduzeća poslovalo je 14 restorana, 15 trgovina, pekara, mesara i pogon za proizvodnju soka.Međutim, prema tvrdnjama medija, „Luki komerc“ je odmah nakon kupovine počeo da rasprodaje ove objekte. Pisalo se da je novac umesto na račun „Save“, prebacivan na račun firme iz Pećinaca. Predmet tadašnje istrage bilo je i prebacivanje šabačke linije za proizvodnju hleba i peciva bez ikakve nadoknade u Pećince. Iako je u medijima objavljeno da je istraga pokrenuta, nije obelodanjeno i kako je završena.Inače, Kurir je danima pokušavao da dobije komentar od Pantića, koji je pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Takođe, od Osnovnog suda u Šapcu zatražili smo odgovore da li je nakon istrage pokrenut krivični postupak protiv Pantića i njegovih saradnika, te kako je taj krivični postupak okončan. Međutim, ni od ove institucije nismo dobili tražene informacije.

Nikolić danima se ne oglašava BRANI SE ĆUTANJEMRadomir Nikolić, predsednik IO SNS i gradonačelnik Kragujevca, po čijem je nalogu Pantić i postavljen za poverenika te stranke u Pećincima, ni tri dana posle poslatih pitanja nije želeo da govori za Kurir.Pitanja na koja Radomir Nikolić nije želeo da odgovori1. Kako komentarišete hapšenje Milorada Pantića, osumnjičenog za preradu i nelegalnu trgovinu duvana, čime je budžet oštećen za oko 139 miliona dinara, koji je na mesto poverenika SNS u Pećincima postavljen na vašu inicijativu?2. Šta je presudilo da Pantića predložite na to mesto?3. Pošto je Pantić još 2006. bio pod istragom za malverzacije u privatizaciji preduzeća, o čemu su pisali mediji, jeste li proveravali njegovu biografiju i na osnovu kojih kriterijuma ste mu poverili funkciju?Tri krivična delaPRETI MU DO 25 GODINAPantić i 11 saradnika terete se za zloupotrebu položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i poreske utaje. Zaprećena kazna za ta krivična dela je od dve do 10 godina zatvora, od tri meseca do pet godina, odnosno od tri do 10 godina, te bi Pantić mogao biti kažnjen između pet i 25 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track