Popović: Dići ćemo iz mrtvih velike privredne sisteme!

Popović: Dići ćemo iz mrtvih velike privredne sisteme!

Politika -
Potpredsednik DSS Nenad Popović u Kruševcu predstavio ekonomski program ove stranke „Nova industrijalizacija“
KRUŠEVAC - Oporavak privrede!
- Ako želimo da pokrenemo Srbiju, moramo da pokrenemo velike privredne sisteme, jer bez njih mala preduzeća ne mogu da funkcionišu. Uz 10 milijardi evra iz Rusije i nove institucije koje ćemo doneti, pokrenućemo srpsku privredu - rekao je Nenad Popović, potpredsednik Demokratske stranke Srbije, na skupu u Kruševcu.
Popović je predstavio ekonomski program DSS Nova industrijalizacija“. Prema njegovim rečima, iznos od 10 milijardi evra biće otplaćen delom kroz kredite, zajednička ulaganja i infrastrukturne projekte.
- Kad dođemo na vlast, osnovaćemo interventni fond - za pomoć velikim privrednim sistemima, razvojnu banku - za pomoć malim i srednjim preduzećima, i izvoznu banku - objasnio je Popović.
Potpredsednik DSS naglasio je da su srpskoj privredi potrebna nova ulaganja, i to posebno u poljoprivredu, trgovinu, energetiku i građevinarstvo.
- Za ulaganja i investicije potrebna je politička neutralnost. Zbog toga Srbija ne treba da postane član Evropske unije. Uz sve to, treba obezbediti i bescarinski izvoz za Rusiju - objasnio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track