REKLAMIRAO REPUBLIKU DONJECK: Ukrajinci ribali Maju Gojković zbog Rističevića!
Foto: Beta Photo Dragan Gojić

Tajni sastanak: Predstavnici ambasade Ukrajine u Skupštini

REKLAMIRAO REPUBLIKU DONJECK: Ukrajinci ribali Maju Gojković zbog Rističevića!

Politika -
Dan pošto je zabeleženo da je Rističević reklamirao Donjeck, otpravnica poslova ambasade Jevgenija Filipenko i prvi sekretar Natalija Marković srele se sa Gojkovićevom. Susret nije zaveden

BEOGRAD - Dan pošto je objavljeno da je Marijan Rističević, poslanik vladajuće koalicije na listi SNS u Skupštini Srbije, reklamirao zastavu međunarodno nepriznate republike Donjeck, Maju Gojković, predsednicu Skupštine, posetili su predstavnici ambasade Ukrajine! Kako Kurir saznaje, kod Gojkovićeve u Skupštinu došle su otpravnica poslova ukrajinske ambasade Jevgenija Filipenko i prvi sekretar Natalija Marković, a sastanak nije zaveden u protokolu, niti je najavljen na sajtu Skupštine, što je obavezno!Tajna poseta- Došle su u Skupštinu oko 10.30 i na sastanku, kojem su prisustvovali samo Gojkovićeva i njen najbliži saradnik, zadržale su se oko sat vremena - kaže izvor Kurira, a u Ambasadi Ukrajine potvrđuju da su juče posetili parlament. Prema rečima Natalije Marković, prvog sekretara ambasade, glavni razlog susreta bio je razvoj međuparlamentarne saradnje Srbije i Ukrajine, a na pitanje da li su se u razgovoru s Gojkovćevom osvunuli i na skandal Rističevića, kaže:- Maja Gojković je naglasila da je stav Vlade i Skupštine podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine. Ambasada se oslanja na zvanični stav, na to da, kako nam je rečeno, svi poslanici imaju jedinstven stav o podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Radi šta hoće... Marjan Rističević
Radi šta hoće... Marjan Rističević

Tera po svomRističević je, kako je Kurir objavio, zastavicu zakačio na tablu s tasterima za glasanje, a tu fotografiju na Tviteru je objavio Miloš Vujić (DS) uz komentar: „Da li i ovaj priznaje sud samo svoje partije kad u NS RS ističe simbole nepriznate države?“- Tu zastavu mi je neko stavio pre dva-tri meseca, a sad je to neki demokrata objavio. Neka stave opet, samo da nisu neka teroristička i nacistička obeležja. Šta se tiče ukrajinska ambasada. Nisam ja za Donjeck, Ukrajinu ni Rusiju, već za srpske birače. U tom sukobu više sam na strani Rusa, nisu bombardovali Kijev, a i zbog grofa Vronskog koji je ovde dao život - kaže Rističević.

ZanemelaGOJKOVIĆEVA ĆUTIPredsednica parlamenta Maja Gojković nije želela da govori o sastanku s predstavnicima ukrajinske ambasade, niti o tome da li će nešto preduzeti u „slučaju Rističević“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track