Kamenovana ambasada Crne Gore u Prištini
Foto: Wikipedia

Divljanje Albanaca

Kamenovana ambasada Crne Gore u Prištini

Politika -
Polupana su stakla na zgradi u kojoj se nalazi ambasada Crne Gore

PRIŠTINA - Demonstranti su kamenovali crnogorsku ambasadu u Prištini, ali u incidentu nije bilo povređenih, javio je prištinski Telegrafi.

Polupana su stakla na zgradi u kojoj se nalazi ambasada Crne Gore, prenele su podgoričke Vijesti.

Crnogorska ambasada nalazi se na drugom spratu zgrade na trgu Majke Tereze.

Do incidenta je došlo kada je policija počela da rasteruje pristalice pokreta Samoopredeljenje koji su nešto ranije kamenovali i zgradu kosovske vlade i na njoj slomili stakla na prozorima.

Kosovska policija upotrebila je suzavac i privela 22 učesnika današnjeg protesta u Prištini, a 23 osobe su povređene.

Udruženje Crnogoraca Kosova osuđuje vandalski čin grupe demostranata na današnjem protestu u Prištini, kao i kukavički napad na novinarku Aleksandu Jovanović i kamermana Bojana Košanina iz RTK2, navodi se u saopstenju Udruženja.

Kosovo je zemlja svih građana koji u njoj žive bez obzira na etničku, versku i jezičku pripadnost, stoga Udruženje Crnogoraca Kosova poziva sve predstavnike civilnog društva da osude današnje nasilje i napade na novinare, kosovsku policiju, kao i one koji oštećuju institucije Kosova i poslovne objekte u gradu, navodi se u saopštenju.

Oni građani koji vole Kosovo ponovo su tužni i nesrećni, jer ćemo zbog jedne grupe vandala biti prva vest u celom svetu, ali na žalost po nasilju i vandalizmu, koje uostalom prati svaki protest koji organizuje Samoopredeljenje-VV na čelu sa Albinom Kurtijem, saopštilo je Udruženje Crnogoraca Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja