RAT SAOPŠTENJIMA - DS: Mirović nudio novac da Vrebalov pređe u SNS, Mirović: Laži Bojana Pajtića
Foto: Zorana Jevtić

Uhapšeni Vrebalov i Milović

RAT SAOPŠTENJIMA - DS: Mirović nudio novac da Vrebalov pređe u SNS, Mirović: Laži Bojana Pajtića

Politika -
Vrebalov je za potpredsednika Skupštine Vojvodine izabran 2012.godine, a pre toga je bio predsednik opštine Novi Bečej

Član Predsedništva Demokratske stranke (DS) i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov priveden je večeras. Priveden je i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović, potvrđeno za N1.Sam Vrebalov rekao je za Radioteleviziju Vojvodine da čeka u prostorijama policije da bude saslušan u vezi sa projektom za školu za decu sa posebnim potrebama u Vojvodini.

Vrebalov je za potpredsednika Skupštine Vojvodine izabran 2012.godine, a pre toga je bio predsednik opštine Novi Bečej. I bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović priveden je u Novom Sadu i on se nalazi na saslušanju, potvrđeno je za N1 u Demokratskoj stranci.

U DS-u su kazali da nemaju precizne informacije o tome zašto je Milović priveden, ali da se nezvanično radi o istrazi oko dogradnje Muzičke škole u Šidu.

DS: Mirović nudio novac Vrebalovu da pređe u SNS

Demokratska stranka optužila je potpredsednika SNS Igora Mirovića da je Milivoju Vrebalovu nudio da napusti poslanički klub DS u zamenu za novac i različite povlastice.

"Večeras privedeni potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i funkcioner DS-a Milivoj Vrebalov samo jedan je od pokrajinskih poslanika te stranke koje je potpredsednik SNS Igor Mirović kontaktirao, nudeći im da napuste poslanički klub DS u zamenu za novac, različite povlastice i upozoravajući ih na to da može da utiče na pravosudne organe", saopštila je DS. "Dok su neki poslanici koji su prešli u poslanički klub Srpske napredne stranke odmah osetili posledice toga kroz razne privilegije i povlastice koje su dobili, večeras smo saznali šta se dešava onim poslanicima koji takve ponude naprednjaka odbiju", navela je DS.

"Privođenje Milivoja Vrebalova i bivšeg direktora Fonda za kapitalna ulaganja Momičila Milovića, ubrzo nakon što je šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković dva puta priveden u godinu dana, uverava nas da se radi o nastavku pritisaka na pokrajinsku Skupštinu", kaže se u saopštenju."Očigledno je da širom Srbije oprobane metode potkupljivanja, ucenjivanja, zastrašivanja i pretnji nisu dovoljne da se sa 24 mandata napravi većina bez onih koji su na izborima osvojili 59", navodi DS.

Mirović: Laži Bojana Pajtića Vojvodinu vode u sunovrat

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da "laži Bojana Pajtića Vojvodinu vode u sunovrat". Mirović je, odgovarajući na optužbe DS da je Vrebalovu nudio da napusti poslanički klub DS u zamenu za novac i različite povlastice, rekao da Vrebalovu nikada ništa nije nudio osim što je "upozoravao da milionske pronevere i afere u organizaciji Bojana Pajtića moraju prestati".

"Iako sam u prvi mah mislio da se ne obazirem na bolesne laži psihopate i umobolnika Bojana Pajtića, koji me bez ikakvih dokaza, u saopštenju političke stranke koju vodi, lažno optužuje i kleveće, jasno je da sam morao reagovati i reagujem upravo zbog toga da svuda i na svakom mestu pokažem razmere laži, ludila i izopačenosti kojom je Pajtić opsednut", rekao je Mirović.

"Sunovratu Vojvodine u koju je vodi kriminalac Bojan Pajtić moramo se suprostaviti svim političkim sredstvima jer ukoliko to ne učinimo zločinačka organizacija koju Pajtić predvodi do kraja će uništiti Vojvodinu i pretvoriće je u kaljugu za večno iživljavanje, otimačine i pronevere", naveo je Mirović.

On je na kraju pozvao Demokratsku stranku da, kako je rekao, "povrati dostojanstvo i čast i da prestane da obmanjuje javnost".

N1 TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track