DIJANA VUKOMANOVIĆ: Nisam za ulogu princeze
Foto: Nebijša Mandić

Potpredsednica SPS o službenom audiju

DIJANA VUKOMANOVIĆ: Nisam za ulogu princeze

Politika -
SPS vidi i u rekonstruisanoj vladi, a vrednovanje rezultata obavlja premijer Vučić koji ima potpuni legitimitet koji je sa SNS dobio na izborima

BEOGRAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) i šefica poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Dijana Vukomanović izjavila je danas da vidi tu stranku u mogućoj budućoj rekonstruisanoj vladi.Vukomanović je rekla da i dalje vidi SPS u rekonstruisanoj vladi zato što je potreban kontinuitet svih onih koji su bili izuzetno angažovani i koji imaju rezultate.

Potpredsednica SPS je istakla da to vrednovanje rezultata obavlja premijer Aleksandar Vučić koji ima potpuni legitimitet koji je sa Srpskom naprednom strankom dobio na izborima."Oni su u poziciji da biraju i meni se veoma dopada što premijer Vučić bira ličnosti koje imaju profesionalni, stručni, a ne samo politički, partijski integritet", rekla je Vukomanović.

Na pitanje da li vidi SPS u rekonstruisanoj vladi, koja se očekuje u maju, Vukomanović je odgovorila potvrdno.Upitana o zamerkama u pojedinim medijima da prekomerno koristi službeni automobil za dolazak u Skupštinu Srbije Vukomanović je odgovorila da ponekad koristi skupštinski prevoz, kako je to propisano odgovarajućom odlukom i da o tome postoji precizna evidencija.

Vukomanović je rekla da razume ogorčenje građana, jer se novim merama štednje pažnja usmerava ka tome ko i kako štedi u državi i da bi "osećala veliku krivicu da je to istina što pišu novine". Ona je dodala da kada se pogleda, koliko visokih funkcionera, partijskih ili onih koji su šefovi poslaničkih grupa, sami voze službeno vozilo, "nije tipična za ulogu princeze".

Vukomanović je kao primer navela da je zajedno u istom vozilu bila sa potpredsednikom Skupštine Vladimirom Marinkovićem da bi otišla na Svetosavsku akademiju koja nikako nije bila bal, nego su tom skupu prisustvovali najviši državni, crkveni i diplomatski predstavnici.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track