TREĆA SRBIJA: Humanitarna akcija za pomoć narodu na istoku Ukrajine

TREĆA SRBIJA: Humanitarna akcija za pomoć narodu na istoku Ukrajine

Politika -
Građanski rat koji se vodi na istoku Ukrajine danas je doveo do ozbiljne humanitarne katastrofe, a mi kao narod koji smo doživeli strahote građanskog rata smo posebno osetljivi na to, ističe Miroslav Parović

BEOGRAD - Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović, izjavio je da su počeli veliku akciju za prikupljanje humanitarne pomoći za narod Novorusije.

"Građanski rat koji se vodi na istoku Ukrajine danas je doveo do ozbiljne humanitarne katastrofe, a mi kao narod koji smo doživeli strahote građanskog rata smo posebno osetljivi na to. Ne smemo zaboraviti svu pomoć koju smo, u za nas teškim danima tokom 90-ih godina, dobili od strane ruskog naroda, iako je i njima tada bilo veoma teško", navodi Parović.

Prema rečima Vladimira Danoviča Zotova, koji je na konferenciji predstavljao Komitet za državno uređenje Novorusije, narod Prvomajska ima dnevno sledovanje od 250 grama hleba po čoveku i to je jedina hrana koju ti ljudi imaju u toku dana, a pri tome su izloženi svakodnevnim raketiranjem od strane ukrajinske armije.

U Sberbanci je otvoren namenski dinarski žiro-račun broj 285-2211800000001-73 na koji svi zainteresovani građani mogu da uplate novac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track