Boris Tadić: DS bi bila u Vučićevoj Vladi da je Đilas ostao gradonačelnik!
Foto: Marina Lopičić

Predsednik SDS

Boris Tadić: DS bi bila u Vučićevoj Vladi da je Đilas ostao gradonačelnik!

Politika -
On kaže da Đilas nije imao kapacitet za lidera i ulizički je podržavao saradnju sa SNS i Vučićem sve dok nije smenjen sa mesta gradonačelnika

BEOGRAD - Očigledno je da se SNS suočava sa ogromnim kadrovskim deficitom pa je prinuđena da pozajmljuje kadrovska rešenja iz drugih stranaka. Neka od njih su katastrofalna i među njima ima onih koje sam morao da izbacujem iz ministarstva odbrane i DS zbog nedostojnog načina na koji su obavljali svoju javnu funkciju, a koji su u ovoj vlasti postavljeni na izuzetno važne funkcije, rekao je Boris Tadić predsednik SDS.

Za imenovanje Jelene Trivan kao direktora Službenog glasnika kaže da su se takvi prelasci uvek dešavali i da će se uvek dešavati u politici. Govoreći o Nebojši Krstiću bio je još oštriji.

"Sa Nebojšom Krstićem sam se razišao nakon izbora 2012 godine. Stavovi koje on danas zastupa mi govore da bi se to desilo i da sam pobedio na izborima, jer su mnogo bliži naprednjačkoj vlasti i političkoj filozofiji nego mom načinu upravljanja i razumevanja politike. Vezivanje mog imena za njega samo proizvodi konzufiju u javnosti", rekao je Tadić, za Nedeljnik.

Predsednik SDS tvrdi da nikakvih razgovora nije bilo na temu ulaska njegove stranke u rekonstruisanu Vladu.

"Takve medijske spekulacije imaju za cilj diskreditovanje SDS kao opozicione stranke. SDS svoje opoziciono delovanje neće dokazivati time što će doprinositi porastu agresije u javnom dijalogu prostački vičući "stoko" i "đubre", kao što to čine predstavnici DS", kaže Tadić.

On je istakao da je upozoravao da Pajtićeva podrška Đilasu na Glavnom odboru u Novom Sadu pred izbore, nije bila u svrhu uspeha na izborima.

"Bilo je to u svrhu već izbornog kraha koji je priželjikavao samo da bi preuzeo stranku, a time je zarad sopstvene funkcije uništio poslednju šansu da DS napravi uspeh na tim izborima. Rekao sam da nemaju politiku i da se ne zna ko je predstavlja, a danas Pajtić govori o "srpskoj Srbiji", a Stefanović o ugledanju na Sirizu", rekao je Tadić.

On kaže da Đilas nije imao kapacitet za lidera i ulizički je podržavao saradnju sa SNS i Vučićem sve dok nije smenjen sa mesta gradonačelnika.

"Funkcionerska elita u DS ga je podržavala da uđe u koaliciju sa SNS, što su sada svi naprasno zaboravili.Rejting DS nije pao nakon gubitka izbora, već nakon promene rukovodstva stranke i uspostavljanja ulizivačke politike prema Vučiću, koja je promenjena tek nakon što je Đilas smenjen sa pozicije gradonačelnika. Upravo zbog toga sam i osnovao novu stranku, kako bi oni koji su podržavali politiku koju sam uvek zastupao imali svoju političku opciju, a ne put u apstinenciju. Dakle, za SDS glasaju oni koji dobro znaju da bi DS danas bila u Vučićevoj Vladi samo da je Đilas ostao gradonačelnik", kaže Tadić.

Na kraju Tadić je na direktno pitanje da li će se kandidovati za predsednika kazao: "Reći ću vam za godinu dana da li ću se ponovo kandidovati za predsednika Srbije.

O Nikoliću je kazao da vodi državu jednom rečju - katastrofalno.

"On je nažalost tačno onakav predsednik kako sam upozoravao u kampanji 2012. da će biti. On je kao predsednik već toliko diskreditovao sam sebe svojim izjavama i postupcima, da je izlišno da iznošenjem svog stava doprinosim dodatnoj diskreditaciji", rekao je Tadić.

Govoreći o Šešelju Tadić je rekao da lider SRS grupiše ekstremnu desnicu koja u ovom trenutku nema svog lidera.

"Njegovim povratkom se smanjuje prostor za stare i nove nacionaliste i šoviniste poput Obraza, Dveri, Sande Rašković Ivić, Vuka Jeremića", rekao je Tadić.

(Nedeljnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track