LEGALIZOVALI ETNIČKO ČIŠĆENJE: Hrvati izbrisali 260.000 građana

Ostvarili pretnje

LEGALIZOVALI ETNIČKO ČIŠĆENJE: Hrvati izbrisali 260.000 građana

Politika -
Po odredbama zakona, najkasnije do 29. decembra 2014. ponovno su morali prijaviti prebivalište i izvaditi ličnu kartu svi oni koji su do 29. decembra 2012. imali nevažeću legitimaciju više od 15 dana, građani bez lične karte, kao i oni s prijavljenim prebivalištima na nepostojećim adresama s kućni brojem 0 ili bb

ZAGREB - Oko 260.000 građana odjavljeno je iz evidencije Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske o prebivalištu i boravištu na osnovu izmena Zakona o prebivalištu, piše zagrebački Jutarnji list.

MUP podseća da su, po odredbama tog zakona, najkasnije do 29. decembra 2014. ponovno morali prijaviti prebivalište i izvaditi ličnu kartu svi oni koji su do 29. decembra 2012. imali nevažeću legitimaciju više od 15 dana, građani bez lične karte, kao i oni s prijavljenim prebivalištima na nepostojećim adresama s kućni brojem 0 ili bb.

"Građani koji nisu ispunili ovu obavezu odjavljeni su 30. decembra 2014. iz evidencije o prebivalištu.

Na isti način, policijske uprave su ovlašćene da postupe i ako utvrde da se osoba iselila iz Hrvatske, a nije odjavila prebivalište.

Rešenje o odjavi prebivališta neće se doneti za lica koje su napustile prebivalište radi privremenog odlaska iz Hrvatske i o tome su obavestile nadležnu stanicu policije, ili putem diplomatske misije ili konzulata Hrvatske.

Neće biti odjavljene ni lica koja su obuhvaćena programom obnove ili stambenog zbrinjavanja, a nekretnina im još nije obnovljena, vraćena ili nisu na drugi način stambeno zbrinuta u Republici Hrvatskoj", podseća hrvatski MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track