ČEPURIN KOD NIKOLIĆA: Srbija traži temeljnu istragu o pogibiji 6 svojih radnika u Jamalu
Foto: Tanjug

Do tragedije nije smelo da dođe

ČEPURIN KOD NIKOLIĆA: Srbija traži temeljnu istragu o pogibiji 6 svojih radnika u Jamalu

Politika -
Predsednik je izrazio nadu da će se iz ovoga izvući odgovarajuće pouke, kako se tako nešto nikada više ne bi ponovilo

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, sprovođenje temeljne istrage o uzrocima nesreće u kojoj je u Jamalu poginulo šest srpskih državljana, kao i da se svuda gde su kao radnici angažovani srpski državljani posveti veća pažnja uslovima rada.

Nikolić je istakao da do takve tragedije nije smelo da dođe i izrazio nadu da će se iz ovoga što se desilo izvući odgovarajuće pouke, kako se tako nešto nikada više ne bi ponovilo, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Nikolić i Čepurin su izrazili žaljenje zbog tragičnih događaja u Ukrajini i istakli želju da se konflikt što pre reši, ako je moguće i na sastanku koji će se održati ove nedelje.Čepurin je zahvalio Nikoliću na konstruktivnom držanju delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope tokom sednice na kojoj se raspravljalo o učešću delegacije Ruske Federacije u radu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

On je istakao da je njegova zemlja svesna da su na delegaciju Srbije izvršeni određeni pritisci, ali da Rusija ceni to što su parlamentarci do kraja zadržali jedinstven i principijelan stav, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track