BEOGRADSKI DIJALOZI Vučić: Srbija u prvih 40 dana ove godine nema deficit
Foto: Tanjug

Srpska kasa postaje zdravija

BEOGRADSKI DIJALOZI Vučić: Srbija u prvih 40 dana ove godine nema deficit

Politika -
Tvrdim da ćemo značajno biti ispred onoga što smo sami zarctali, poručio je premijer

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da u prvih 40 dana ove godine Srbija nema deficit, prvi put u novijoj istoriji.

Vučić je, na konferenciji "Beogradski dijalozi", izrazio uverenje da će ekonomski podaci ove godine biti daleko bolji od očekivanja i procena. Premijer je podsetio da je prognoza bila da će deficit na kraju 2014. biti između 8,6 i 8,8 odsto, a da je merama štednje u poslednjem kvartalu sveden na 6,6 odsto."Očekujemo u prvom kvartalu najveći deficit od 55 milijardi dinara, što je oko 450 miliona evra. Mi u prvih 40 dana nemamo deficit", objasnio je Vučić, ističući da je naplata poreza dvostruko veća u odnosu na januar prošle godine."Tvrdim da ćemo značajno biti ispred onoga što smo sami zarctali", poručio je premijer. On je ocenio da "srpska kasa" i srpske finansije postaju neuporedivo zdravije, odgovornost neuporedivo veća, i da će rezultati u budućnosti biti dobri.

Ovo radimo, kako je kazao, da bismo izbegli priče o lakim rešenjima, i ponovio da je cilj da od Srbije napravimo modernu, uspešnu zemlju zadovoljnih ljudi.

Premijer danas s nemačkim poslanicima u 15 satiPredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predstavnicima Poslaničke grupe prijateljstva Nemačke i jugoistočne Evrope u nemačkom Bundestagu. Kako je danas saopštila vladina ancelarija za saradnju sa medijima. Sastanak će biti održan u zgradi Vlade Srbije u 15 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja