SKANDAL U BRISELU: Albanac s Kosova udario šamar srpskom snimatelju
Foto: Tanjug Pt

Marku Trošiću rasečena usna

SKANDAL U BRISELU: Albanac s Kosova udario šamar srpskom snimatelju

Politika -
Napad se dogodio kada se ekipa približila grupi od tridesetak kosovskih Albanaca, koji su protestovali na trgu Šuman. Jedan od demonstranata izdvojio se i bez ikakvog povoda udario šamar snimatelju

BRISEL - Demonstranti sa Kosova, koji su u Briselu protestovali protiv dijaloga Beograda i Prištine, napali su juče snimatelja Tanjuga kada je pokušao da ih snimi.

Napad se dogodio kada se ekipa približila grupi od tridesetak kosovskih Albanaca, koji su protestovali na trgu Šuman. Tanjugovi izveštači su se predstavili i pitali da li bi neko hteo da da izjavu o tome zašto su se okupili i zbog čega protestuju.

Na to se jedan od demonstranata izdvojio i bez ikakvog povoda udario šamar snimatelju Marku Trošiću, kome je od udarca rasečena usna. Napadača su potom obuzdali ostali učesnici protesta, a belgijska policija, koja je posmatrala ceo događaj, posavetovala je ekipu Tanjuga da se skloni, a snimatelja pozvala da, ukoliko želi, podnese prijavu protiv napadača. "Ovo je Brisel, nismo navikli na ovakve stvari", rekao je policijski inspektor izveštaču Tanjuga.

Demonstranti su nosili albanske zastave i parole sa porukama "Dalje ruke od Trepče", "Dosta srpske hegemonije" i "O našim pravima se ne pregovara". U zgradi ispred koje se održavao protest sinoć je održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Premijer osudio napad na snimatelja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić osudio je napad albanskih demonstranata sa Kosova na snimatelja Tanjuga Marka Trošića u Briselu. "Očekujem da će belgijska policija obaviti svoj posao", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa evropskim komesarom za susedsku i politiku proširenja Johanesom Hanom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track