Najnovije vesti

Stefanović o spomeniku u Preševu: Nećemo dozvoliti veličanje terorista!
Foto: Zorana Jevtić

Odgovor poslaniku Šaipu Kamberiju

Stefanović o spomeniku u Preševu: Nećemo dozvoliti veličanje terorista!

Politika
Imamo multietničku policiju koja profesionalno i odgovorno radi svoj posao i ne želimo da bilo kakve političke provokacije naruše prioritete, rekao ministar policije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da pozivi da se vrati spomenik terorističkoj paravojnoj formaciji "Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Bujanovca i Medveđe" nisu dobronamerni i da vode ka destabilizaciji situacije na jugu centralne Srbije.

Ministar je, reagujući na pitanje narodnog poslanika Šaipa Kamberija kada će biti vraćen spomenik opštini Preševo, rekao da Ministarstvo neće dozvoliti veličanje terorista, jer terorizam osuđuje ceo svet i Srbija je posveđena toj borbi. Stefanović je u izjavi za Tanjug istakao da država želi dijalogom da rešava otvorena pitanja i probleme sa predstavnicima albanske nacionalne manjine na jugu centralne Srbije.

"Imamo multietničku policiju koja profesionalno i odgovorno radi svoj posao i ne želimo da bilo kakve političke provokacije naruše prioritete i napore države u borbi protiv siromaštva, za nova radna mesta i bolju budućnost građana", naveo je Stefanović. On je rekao da će MUP učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti da očuva bezbednost i stabilnost za građane na celoj teritoriji i poručio da svi koji razmišljaju o potencijalnoj destabilizaciji bilo koje opštine na jugu Srbije da to ne čine, jer to nije u interesu građana naše zemlje, niti će se to toleristati.

"Očekujemo da svi oni koji su izabrani na funkcije u lokalnim samoupravama i na državnom nivou vode računa da svojim potezima ne ugroze stabilnost i bezbednost Srbije", rekao je ministar.Poslanik Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi pitao je danas u parlamentu "kada će MUP vratiti oduzeti spomenik opštini Preševo, s obzirom na to da taj spomenik nije predmet ktivičnog dela".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...