PUPOVAC: Ne bi bilo dobro da Vučić ne dođe
Foto: Fonet

Uoči inauguracije

PUPOVAC: Ne bi bilo dobro da Vučić ne dođe

Politika -
Prvon dolazak Vučića sigurno pozdravljaju Srbi u Hrvatskoj, jer je koristan za njih i za hrvatsko-srpske odnose, srpski poslanik u hrvatskom Saboru

BEOGRAD - Poslanik SDSS u Hrvatskom saboru, Milorad Pupovac, izjavio je da Srbi u Hrvatskoj pozdravljaju dolazak premijera Srbije na inaugiraciju hrvatske predsednice. Smatramo to važnim i značajnim korakom i ne bi bilo dobro da je drugačije iz nekoliko razloga, rekao je Pupovac. Prvo, prema njegovim rečima, dolazak Vučića sigurno pozdravljaju Srbi u Hrvatskoj, jer je koristan za njih i za hrvatsko-srpske odnose.

Drugo, naveo je Pupovac, i golim okom se može videti da Srbija ubrzanim tempom sređuje svoje odnose, ne samo sa Prištinom nego i sa Albanijom, i da gradi odnose sa svim zemljama sa kojima može.

"Hrvatska sigurno ne sme ostati izvan kruga tih zemalja. Neprirodno je, s obzirom na važnost srpsko-hrvatskih odnosa, da se oni nalaze u stanju u kojem se nalaze. Zato je odluka Vučića od velike važnosti", rekao je on.

Treći razlog je, naveo je Pupovac, što će svojim dolaskom premijer Vučić pomoći da se otvori dijalog između Beograda i Zagreba i da se ne traže drugi kanali komunikacije osim njih samih. "Obraćanje Hagu, obraćanje Ujedinjenim nacijama, obraćanje Evropskom parlamentu, a izbegavanje direktnog dijaloga, naprosto je neproduktivno", zaključio je Pupovac.

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track