Vučić čestitao Čepurinu: Dogovor iz Minska dobra i velika vest za sve
Foto: Fonet

Pozdravljamo dogovor

Vučić čestitao Čepurinu: Dogovor iz Minska dobra i velika vest za sve

Politika -
Ruski ambasador uručio je premijeru Vučiću čestitku premijera RF Dmitirija Medvedeva povodom Dana državnosti Republike Srbije.Čepurin je najavio Vučiću da će uskoro dobiti zvanični poziv ruskog premijera da poseti Moskvu

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom i tom prilikom čestitao zvaničnicima i narodu Rusije na uspešnom ishodu pregovora održanih u Minsku.

"Sa velikom pažnjom pratili smo tok pregovora i najiskrenije pozdravljamo postignut dogovor. Za sve nas to je dobra i velika vest", naglasio je srpski premijer.

Na sastanku je obostrano konstatovan značaj uloge OEBS-a, a samim tim i Srbije, s obzirom na njeno predsedavanje ovom međunarodnom organizacijom.Sporazum o okončanju sukoba na istoku Ukrajine postignut je juče u Minsku posle maratonskih pregovora lidera Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske, a prema njemu prekid vatre treba da stupi na snagu 15. februara.

Ukazujući na značaj unapređenja privredne saradnje dveju zemalja, ruski ambasador obavestio je premijera Srbije o značajnim poslovnim forumima koji će biti održani u Rusiji tokom ove godine, i naglasio da postoji velika zainteresovanost ruske strane za učešće srpskih zvaničnika i privrednika na ovim skupovima.Tim povodom premijer Vučić izrazio je uverenje da će se Srbija na adekvatan način predstaviti ruskom i svetskom tržištu.Na sastanku je bilo reči i o jačanju saradnje Srbije i Rusije u oblasti poljoprivrede, auto i hemijske industrije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Ambasador Čepurin uručio je premijeru Vučiću čestitku premijera RF Dmitirija Medvedeva povodom Dana državnosti Republike Srbije.Čepurin je najavio Vučiću da će uskoro dobiti zvanični poziv ruskog premijera da poseti Moskvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track