JAGODINA: Jedinstvena Srbija obeležila slavu i 11 godina postojanja
Foto: Kurir Štampano

Proslava

JAGODINA: Jedinstvena Srbija obeležila slavu i 11 godina postojanja

Politika -
Ova, 2015. godina, je specifična, ona nije kao protekle četiri, ove godine građani Srbije mnogo očekuju od nas političara i svako od nas mora učiniti maksimum kako bi nešto dobro uradio za građane a ne da nam kriterijumi budu kritike, a da sa druge strane nema pametnog predloga, istakao je Marković

JAGODINA - Jedinstvena Srbija (JS) danas je u Jagodini sečenjem slavskog kolača, obeležila slavu Sretenje i 11 godina od osnivanja. Slavlje će biti nastavljeno u Nišu a prisustovaće mu i prvi potpredsednik Vlade i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i lider PUPS-a Milan Krkobabić, rekao je predsednik JS Dragan Marković Palma.

Pozdravljajući brojne goste - funkcionere JS, sveštenike i članove stranaka koje participiraju u Skupštini Jagodine, Marković je istakao da je JS državotvorna stranka i poručio političarima, za koje je rekao da sa političkim strankama "kreiraju život građana Srbije", da prestanu političke svađe.

"Ova, 2015. godina, je specifična, ona nije kao protekle četiri, ove godine građani Srbije mnogo očekuju od nas političara i svako od nas mora učiniti maksimum kako bi nešto dobro uradio za građane a ne da nam kriterijumi budu kritike, a da sa druge strane nema pametnog predloga", rekao je Marković. On je istakao da Koalicija SPS-PUPS-JS traje godinama "i ne svađamo se... nama građani iz godine u godinu, od izbora do izbora, daju sve više poverenja i nismo ih razočarali", kazao je Marković.

Govoreći o političkoj situaciji u zemlji, Marković je istakao da JS i Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije i dodao da je Srbija ispunila sve što od nje traži zvanični Brisel. On je kritikovao rad srpskog Tužilaštva za ratne zločine, dodavši da "mi sami sebe urušavamo".

"Na primer kada pogledamo šta radi naše Tužilaštvao za ratne zločine, a s druge strane šta rade takva tužilaštva na Kosovu, u Zagrebu, Sarajevu. Odnos optužbi je 1000:1 za ono što radi tužilaštvo u Srbiji u odnosu na tužilaštva koja rade isti taj posao u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu i Metohiji", rekao je Marković.

"Sve vreme kritikujemo samo sebe. Hajde vi tužioci, uzmite se malo u pamet i pročitajte mišljenje Međunarodnog suda pravde, koje kaže da je bilo etničkog čišćenja Srba u Hrvatskoj, na Kosovu i Bosni. Ta humanitarna prava i borba za humanitarna prava, kako da ih nazovemo, i ljudi i žene koje predstavljaju te organizacije, vrlo dobru su poznati Srbima, mogu slobodno da kažem da su to srbomrsci", rekao je Marković.

On je naglasio da Srbi nikada nisu vodili osvajalačke ratove već su se "uvek branili", a pokazatelj za to je, prema njegovim rečima, broj Srba koji sada živi u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu i Metohiji u odnosu na broj koji je živeo na tim teritorijama pre rata.

"Koliko Hrvata, Muslimana, Albanaca živi sada u Srbiji, mnogo više nego pre rata i neka ih, neka svih onih koji poštuju Ustav ove države", istakao je Marković."Ali da mi budemo rovokopači, stalno nekih rupa i tražimo neke lešave, koji navodno nisu srpski već su Srbi te leševe dovezi u Srbiji i zakopali, stvarno je previše, bilo od koga da dolaze", rekao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track