UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Rakić traži zabranu muzičkog spota u kojem Albanac ubija srpske policajce
Foto: Printscreen Yt

Uvredljiv i opasan

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Rakić traži zabranu muzičkog spota u kojem Albanac ubija srpske policajce

Politika -
Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice kaže da je posredi kontroverzni video-klip Puška slobode, prištinskog pevača Arijana Agušija, kojim dominira nasilje

KOSOVSKA MITROVICA - Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić osudio je danas kao uvredljiv i opasan sadržaj nedavno objavljene pesme i spota "Puška slobode" prištinskog pevača Ariana Agušija i pozvao nadležne institucije u Prištini da reaguju.

Rakić je u saopštenju istakao da pesma u kojoj se veliča sve vidljivija i opasnija ideja panalbanskog nacionalizma tzv.velike Albanije i video spot u kojem dominiraju scene ubistva navodnih srpskih policajaca, predstavlja direktan poziv na nasilje.

"U pesmi i spotu diskutabilnog umetničkog sadržaja i produkcijskog kvaliteta naracija je, međutim, pažljivo pripremljena. U scenama, u kojima dominira nasilje i u kojima se promoviše ubijanje navodnih srpskih policajaca, ali i egzekucija navodnih 'domaćih izdajnika', kao društveno i nacionalno prihvatljiv model koji treba da se prenese sa kolena na koleno, dok se istovremeno peva o poginulim pripadnicima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova i slavi takozvana etnička (velika) Albanija, mladim Albancima koji slušaju ovu muziku šalje se jasna i snažna poruka o tome šta se od njih očekuje" , naveo je Rakić u saopštenju.

"Najoštrije osuđujem, pre svega, izostanak reakcije nadležnih institucija iz Prištine na scene ubijanja srpskih policajaca u spotu. Ovakim stavom direktno se promoviše i podstiče govor mržnje, što sigurno ne doprinosi normalizaciji odnosa dva naroda, dok se u Briselu ulažu napori da se relaksiraju odnosi u najvećoj mogućoj meri i postigne trajan mir, podvukao je Rakić.

On je pozvao korisnike društvenog kanala "Jutjub", na kojem je spot postavljen, da prijave uvredljiv sadržaj i zatraže zabranu spota, a što je, kako je naveo, i sam učinio.Rakić je naveo i da raširen albanski nacionalizam na Kosovu i Metohiji poprima obrise ideološke i političke mržnje, i agresivnosti prema Srbima.

http://www.youtube.com/watch?v=GcTgqpvegos

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja