Najnovije vesti

Vučić i Orban razgovarali u Subotici
Foto: Zorana Jevtić, Fonet

Vučić i Orban razgovarali u Subotici

Politika
Vučić i Orban, kao i ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto, razgovarali su o energetskoj bezbednosti regiona i o mogućnostima za jačanje bilateralne ekonomske saradnje

BUDIMPEŠTA - Premijeri Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban razgovarali su na neformalnom sastanku, u ponedeljak uveče u Subotici, o jačanju saradnje između dve zemlje, saopštila je danas pres služba mađarskog premijera.

Vučić i Orban, kao i ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto, razgovarali su o energetskoj bezbednosti regiona i o mogućnostima za jačanje bilateralne ekonomske saradnje, prenela je mađarska agencija MTI.

Premijeri su se saglasili da održavaju redovne konsultacije o izgledima za nova ulaganja posle prekidanja projekta gasovoda Južni tok, kao i da sarađuju u tehničkim i finansijskim pripremama za te projekte, navedeno je u saopštenju.

Nabavka gasa po konkurentnoj ceni je u interesu obe zemlje i to bi moglo da bude osigurano višestrukim opcijama alternativnih ruta u Centralnoj Evropi, rekao je šef pres službe mađarskog premijera Bertalan Havasi.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...