Babić: Mekalister najavio otvaranje poglavlja
Foto: Zorana Jevtić

Skupština Srbije

Babić: Mekalister najavio otvaranje poglavlja

Politika -
U narednom periodu nas očekuje veliki posao, ali po rečima gospodina Mekalistera očekuje nas i otvaranje poglavlja, rekao je funkcioner SNS

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je danas da je razgovor sa izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom bio "razgovor između prijateja", u kojem je izvestilac najavio otvaranje poglavlja u pregovorima Srbije i EU.

"U narednom periodu nas očekuje veliki posao, ali po rečima gospodina Mekalistera očekuje nas i otvaranje poglavlja", rekao je Babić novinarima u Skupštini Srbije, naglasivši da je što skoriji početak pregovora "zajednički cilj" Vlade Srbije i izvestioca EP. On je naveo da je tokom razgovora postignuto "saglasje o reformskim merama i politici koju vodi Vlada Srbije", i da je lako optuživati, ali da predstavnicima međunarodne zajednice "nisu interesantne" optužbe bez dokaza.

"Video sam da su neke kolege ˜lake na obaraču, ali iza tog lakog obarača gospodina Borka Stefanovića nema zrna, ili, kako bi narod rekao, stoji ćorak", rekao je šef naprednjaka u Skupštini. Šef poslanika opozicione Demokratske stranke Borislav Stefanović ranije je ocenio da su predstavnici vlasti i opozicije na odvojenim razgovorima sa Mekalisterom različito opisali stanje u Srbiji, zbog toga što vladajuća većina "živi u ružičastom svetu premijerove šećerne vune".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja